Ingezonden persbericht


Persbericht - 11 juni 2007

Kennislink breidt uit met economie en bedrijfskunde

Het nationale platform van de wetenschap www.kennislink.nl breidt op 15 juni uit met een nieuwe vakpagina: Economie & Bedrijfskunde. De pagina maakt wetenschappelijk nieuws en achtergronden uit de economie en bedrijfskunde toegankelijk voor middelbare scholieren, journalisten en iedereen die meer wil weten over beide takken van wetenschap.

Waarom economie en bedrijfskunde op Kennislink?

Krapte op de arbeidsmarkt en de inzet van Poolse timmermannen, de opkoop van Nederlandse bedrijven door hedgefunds, het razendsnelle tempo van innovatie met nieuwe mobieltjes, hybride auto's, vitaminen in de frisdrank, de beloning van topmanagers en de rol van aandeelhouders in een bedrijf, stijgende energieprijzen: iedereen heeft dagelijks te maken met de onderwerpen waar de economische en bedrijfskundige wetenschappen zich mee bezig houden. Kennislinks nieuwe pagina volgt actuele maatschappelijk onderwerpen en de ontwikkelingen in de wetenschap. Speciaal voor het onderwijs worden economie en bedrijfskunde toegankelijk gemaakt via een breed scala aan themadossiers. Op dit moment wordt o.a. gewerkt aan De kracht van ondernemers, De toekomst van webwinkelen, De financiering voor de armen. De kracht van de dossiers zit in de combinatie van vlotheid en diepgang, van actualiteit en afstandelijke objectiviteit, van tekst en multimedia. Kennislink-Economie & Bedrijfskunde streeft naar 20 tot 30 actuele themadossiers. Wekelijks worden aan deze dossiers nieuwe artikelen toegevoegd. De afgelopen maanden is gewerkt aan de eerste start. Het komende jaar komt de pagina 'op volle stoom'. Deze opstartfase is gefinancierd door de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG).

Specials

Kennislink-Economie & Bedrijfskunde biedt ook zogenoemde specials. Hierin is de vorm veel losser dan bij de dossiers, maar het blijft gaan om laagdrempelige wetenschap via internet. In één van de huidige specials blogt professor Arjen van Witteloostuijn met beeldend kunstenaar Thomas van der Leek over de grenzen aan de economische groei. Ook zal worden geëxperimenteerd met participatieve wetenschap. Gewerkt wordt bijvoorbeeld aan een 'open-source evaluatie' van het gebruik van de Betuwelijn.

Partners

Kennislink is bij uitstek een partnership-activiteit. Belangrijke partners zijn de media (o.a. vaktijdschriften), wetenschappelijke instituten (o.a. NWO, KNAW, VSNU) en het voortgezet onderwijs (o.a. Stichting Leerplanontwikkeling en Kennisnet/Digitale School).