Gemeente Arnhem

Voetbal, fashion en film (08-06-07)
Een uniek openluchtevenement tijdens UEFA EK Onder 21 en Arnhem Mode Biënnale 2007 op vrijdag 15 en zaterdag 16 juni vanaf 22.00 uur. Toegang gratis!
Locatie: voor het terras van Café Brasserie Dudok aan de Koningstraat / J.D. Meijerplaats

Voetballende shaolinmonniken, een duivelse hoofdredactrice en een kerk als monumentaal filmdoek. Terwijl Arnhem Mode Biënnale in volle gang is en het UEFA EK Onder 21 flink op dreef, staat op 15 en 16 juni het plein (de J.D. Meijerplaats) bij Café Brasserie Dudok in het teken van voetbal, fashion en film.
Op vrijdag 15 juni is daarop Shaolin soccer te zien. Een hilarische voetbalfilm waarin shaolinmonniken (Chinese Boeddhistische monniken) met een spectaculaire combinatie van voetbal en kungfu proberen de supercup te winnen.
Zaterdag 16 juni wordt The devil wears Prada vertoond, met Meryl Streep als de vileine hoofdredactrice van een toonaangevend modeblad, die als een duivelin over haar personeel heerst. Aanvangstijd van beide filmvoorstellingen is 22.00 uur. Dankzij een unieke samenwerking van Arnhem Mode Biënnale, Dudok, Gemeente Arnhem en Focus Filmtheater Arnhem vormt het terras van Dudok twee avonden lang een sfeervolle openluchtbioscoop. Met zomerse hapjes en drankjes onder handbereik kan het publiek kijken naar films op een groot scherm dat tegen de zijkant van de Eusebiuskerk is geplaatst. Deze pleinbioscoop maakt deel uit van het filmweekend van Arnhem Mode Biënnale en sluit aan op de 21 uur durende voetbalmarathon die op 13 en 14 juni plaatsvindt op het Kerkplein. Dudok presenteert tevens, geheel in het kader van Arnhem Mode Biënnale, van 2 t/m 30 juni Dudok in Wonderfood.

Meer informatie:
Voor meer informatie over de pleinbioscoop kijk op: www.focusarnhem.nl

Van 10 tot en met 23 juni vindt het UEFA EK Onder 21 plaats in Nederland. Eén van de vier speelsteden is Arnhem. Voor informatie over het voetbaltoernooi en kaartverkoop kunnen voetballiefhebbers gaan naar www.euro2007.nl".Kaarten zijn te koop bij alle ticketbox-verkooppunten (tien in Arnhem)
Arnhem Mode Biënnale duurt nog tot 30 juni. Meer informatie op www.arnhemmodebiennale.nl
Informatie over Dudok: www.dudok.nl