Gemeente Roermond

Stadskatern Roermond in tijdschrift Monumenten

Rond 15 juni a.s. verschijnt het tijdschrift Monumenten met daarin een speciaal stadskatern, dat ditmaal gewijd is aan Roermond. In samenwerking tussen de Gemeente Roermond en het tijdschrift Monumenten wordt daarin een kleine greep uit de brede Roermondse erfgoedwaaier gepresenteerd. Roermond heeft immers een rijke cultuurhistorie en een beschermd stadsgezicht, is rijk aan monumenten (in totaal ruim 750) en herbergt een schat aan historische bouwwerken.

Gedurende 44 pagina's wordt de lezer meegenomen langs het cultureel erfgoed dat de gemeente rijk is. Grote monumenten, indrukwekkende landschappen maar ook kleine archeologische resten worden in de spotlights gezet. Zo passeren onder andere de ECI-waterkrachtcentrale, het Dionysiuskerkje en D'n 'aje Kirkhoaf' de revue.

Het tijdschrift Monumenten, met het stadskatern als bijlage, is via de website van het tijdschrift www.tijdschriftmonumenten.nl verkrijgbaar. Het losse katern is vanaf het moment van verschijnen eveneens te vinden op de gemeentelijke website www.roermond.nl, bij de lokale VVV (kraanpoort 1) en bij het gemeentearchief Roermond (Swalmerstraat 12). De oplage is echter beperkt, dus wie het eerst komt, het eerst maalt. Publicatiedatum: 06.06.2007 Bijgewerkt: 06.06.2007