Technische Universiteit Delft

Imaginalisation in Art, Design and Engineering
door M&C

Symposium - Omdat ieder mens in zekere mate in beelden denkt én in zekere mate in begrippen, is dit symposium opgedragen aan het spanningsveld tussen het sequentiële begripsdenken en het parallelle beelddenken.

15 juni 2007
plaats: Faculteit Industrieel Ontwerpen, Van den Grintenzaal (zaal T)

De internationale term imaginalisation duidt op het menselijke vermogen nieuwe voorwerpen, constructies, visies c.q. nieuwe werelden voor te stellen zonder gebruik te maken van talige informatie, door het creatieve beeldende vermogen. Kunstenaars, vormgevers, ontwerpers en ingenieurs verstaan dit beeldend denken als geen ander en hebben hier een grote voorkeur voor. Zij proberen zo goed als het gaat hun ideeën wereldkundig te maken door schetsen en talige informatie. Omdat ieder mens in zekere mate in beelden denkt én in zekere mate in begrippen, is dit symposium opgedragen aan het spanningsveld tussen het sequentiële begripsdenken en het parallelle beelddenken.

Wubbo Ockels (TU Delft), keynote speaker, leidt de dag in, waarna Maarten B. In`t Veld het begrip imaginalisation toelicht. De dag wordt getypeerd door plenaire lezingen en in de vroege middag parallelle workshops. Onder de overige sprekers en workshopleiders bevinden zich verder Pieter Desmet (TU Delft), hij demonstreert hoe poëzie en de beelden van ontwerpers met elkaar kunnen interacteren onder de titel "Woord bijt beeld". Ghislaine Bromberger (COCD) houdt een workshop over de beeldende kracht van beelddenken. Verder zullen Remko van der Lugt (TU Delft), Onno Toxopeus (Expertis), Leo van Geffen (UT), Roel de Groot (RUG) en Jeroen Lutters (Hogeschool Utrecht) een bijdrage leveren. Het symposium is bedoeld voor professionals uit het (technisch) onderwijs, kennisinstellingen, medewerkers van ontwerp & research afdelingen en andere belangstellenden.

Doelgroep: Ontwerpers, ontwerpdocenten & -studenten, ingenieurs, architecten, en kunstenaars.

Initiatief: Stichting Ontwikkeling Educatieve Software (S.O.E.S.), Creative Congresses en de Technische Universiteit Delft.

Meer informatie?
Voor verder informatie zie:
http://www.creativecongres.nl/imaginalisation/

Of neem contact op met:
Dhr. M. in 't Veld,
E: m.b.intveld@orange.nl

Laatst gewijzigd: 06 juni 2007