Ingezonden persbericht


Persbericht

1 mei 2007

Voorronde Thorbeckeprijs voor beste raadslid

Gemeenteraad.nl organiseert in samenwerking met Debat & Dialoog en de Thorbeckestichting de voorronde van de Thorbeckeprijs. De Thorbeckeprijs is dé prijs voor politieke welsprekendheid die aan Nederlandse politici wordt uitgereikt. Dit jaar wordt de editie voor raadsleden uitgereikt. De voorronde zijn op 15 juni in het stadhuis van Utrecht. Eerdere winnaars waren Joost Eerdmans, Paul Rosenmöller, Nen van Ramshorst en André Rouvoet.

Tijdens deze middag op 15 juni zullen de genomineerde raadsleden een debatclinic volgen om daarna in een debatwedstrijd de finalisten te bepalen. Een jury onder leiding van journalist Willem Breedveld (tevens voorzitter van de Vereniging Thorbecke) beoordelen de 32 kandidaten en kiezen uiteindelijk acht finalisten. De oud-winnaars Joost Eerdmans (voormalig LPF-Kamerlid) en Nen van Ramshorst (GroenLinks-raadslid te Bussum) vormen met Breedveld de jury. Natuurlijk is pers en publiek van harte welkom!

Nominatie
De acht finalisten zullen verbaal de degens kruisen tijdens 'De Nacht van het Debat' in Felix Merites te Amsterdam op zaterdag 6 oktober. De Thorbeckeprijs wordt beschouwd als de meest prestigieuze prijs die een Nederlandse politicus in zijn vakgebied kan ontvangen.

Raadsleden kunnen collega-raadsleden nomineren via de site www.gemeenteraad.nl. De raadsleden met de beste argumentatie van nominatie en de raadsleden met de meeste stemmen worden uitgenodigd om het debat aan te gaan. Van de genomineerde raadsleden zullen er 32 het debat aangaan tijdens de voorronde in Utrecht.

Voorronde bijwonen
Wilt u de voorronde bijwonen? Neem dan contact met ons op via www.gemeenteraad.nl. Daar treft u ook informatie aan over de spelregels van de Thorbeckeprijs en de genomineerde raadsleden. Gemeenteraad.nl is het platform voor raadsleden en griffiers. Zij biedt advies, training en ondersteuning.

Dagprogramma
12:30 - 13:00 Ontvangst met koffie

13:00 - 14:30 Workshop duaal debatteren. Onder leiding van een van de ervaren debaters van Debat.nl leert u de gevorderde strategieën van het debatteren.

14:30 - 15:00 Pauze en voorbereidingstijd

15:00 - 16:30 Debatrondes

16:30 - 17:00 Afsluitende borrel en bekendmaking van de winnaars