Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Den Haag verwelkomt wereldsopraan Jessye Norman

FESTIVAL CLASSIQUE BIEDT PODIUM AAN 650 MUSICI

Den Haag, 1 maart 2007- Van 15 tot en met 17 juni 2007 vindt in de binnenstad van Den Haag voor het eerst het nieuwe prestigieuze Festival Classique plaats. Op twintig binnenpodia en drie buitenpodia geven ruim 650 nationale en internationale solisten en gezelschappen meer dan 150 concerten. Met Festival Classique trekt Den Haag een uniek nieuw festival aan voor haar The Hague Festivals. Den Haag profileert zich hiermee als een echte festivalstad met een rijke historie en cultuur.

Daarnaast maakte de organisatie tijdens de perspresentatie bekend dat tijdens de officiële opening van het festival op donderdagavond 14 juni 2007 de klassieke Edisons worden uitgereikt. De organisatie van Edison Klassiek verruilt haar vaste standplaats Amsterdam voor Den Haag. Daarmee geven zij tevens een keurmerk aan de inhoud en kwaliteit van Festival Classique. Om het geheel compleet te maken zal de wereldberoemde sopraan Jessye Norman op zondag 17 juni het afsluitende concert geven. Deze diva was onder andere te zien in het Lincoln Center, Metropolitan Opera en Carnegie Hall. Ook trad zij op tijdens de inauguraties van Ronald Reagan en Bill Clinton en de 60ste verjaardag van Queen Elisabeth II van Engeland.

Een gekocht festival ticket biedt toegang aan drie vooraf geselecteerde concerten op een van de twintig podia op vrijdag, zaterdag of zondag. Naast dit gevarieerde festivalaanbod zijn er drie buitenpodia waar het publiek gratis naar concerten kan luisteren en kan genieten van culinaire en muzikale proeverijen.

Een greep uit het aanbod van Festival Classique is naast Jessye Norman het Brodsky Qwartet, Maxim Vengerov, Charlotte Margiono, Freiburger Barockorchester, Ronald Brautigam, King's Singers, Pieter Wispelwey en het Residentie Orkest o.l.v. Neeme Järvi. Vanaf vandaag is het complete programma-aanbod te vinden op de website www.festivalclassique.nl.

Festival Classique is een initiatief van IdtV Events & Promotions en wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, de AVRO, IdtV en hoofdsponsor Alex Beleggersbank. Tijdens Festival Classique zal de AVRO op zowel op radio als televisie verslag doen van het festival.