Koninklijke Nederlandse Schaakbond

NK schaken ook in 2007 in Hilversum

Het Nederlands Kampioenschap schaken zal ook in 2007 in Hilversum worden gespeeld. De gemeente Hilversum heeft na de succesvolle editie van 2006 toegezegd om het toernooi ook in 2007 financieel te steunen. Als voorlopige toernooidata zijn vastgesteld 15 tot 28 juni 2007. Evenals voorafgaande jaren worden de Nederlandse Kampioenschappen voor mannen en vrouwen tegelijk gespeeld.

Ook de voorrondes van de Nederlands Kampioenschappen voor mannen en vrouwen, de halve finales, worden in Hilversum gespeeld. Deze zullen in de weekends van 4 en 5 november 2006, 2 en 3 december 2006 en 6 en 7 januari 2007 worden gespeeld. In het eerste weekend spelen alleen de mannen, vanaf het tweede weekend zijn ook de vrouwen van de partij. Bij de mannen staan vier plaatsen in de finale op het spel, bij de vrouwen gaat het om twee plaatsen. De Halve Finales worden mogelijk gemaakt door de Gemeente Hilversum, die de fraaie Burgerzaal van het Raadhuis ter beschikking stelt.

Bij de mannen hebben de grootmeesters Sergei Tiviakov, Loek van Wely, Ivan Sokolov, Friso Nijboer, Daniel Stellwagen en Erik van den Doel zich reeds van een plaats in het Nederlands Kampioenschap 2007 verzekerd. Bij de vrouwen zijn Zhao Qin Peng, Bianca Muhren, Tea Lanchava en Desiree Hamelink zeker van een plaats in het toernooi van 2007.

---

Limburgse Schaakbond gaat met ambitieus jeudgplan aan de slag

De Algemene Vergadering van de Limburgse Schaakbond is onlangs akkoord gegaan met het Jeugdbeleidsplan 2006-2010. Mogelijk hebben ook andere regio's iets aan het Limburgse plan van aanpak. U kunt het Limburgse beleidsplan lezen op
http://www.lisb.nl/Beleidsnota%20Jeugdschaken%202006-2010.doc.
---

De ratinglijsten van november

De ratings van november zijn bekend. U kunt zowel de algemene ratings als de jeugdratings op de KNSB-site vinden.

---

Veertigste schaken overdagtoernooi in Gouda

Op donderdag 26 oktober werd in Gouda voor de veertigste keer het Schaken Overdag toernooi gespeeld. Tachtig mensen hadden de reis naar Gouda ondernomen, een bewijs dat het toernooi in een behoefte voorziet. Van hen bleek Dick Bac van de SV Moerkapelle de sterkste te zijn, want hij bracht de A-groep op zijn naam.
Het toernooi werd ook nu weer georganiseerd door de onvermoeibare Ab Scheel, die vorig jaar door Schaakmagazine tot schaakvrijwilliger van het jaar werd gekozen.
Een verslag van de dag is te vinden op
http://www.messemaker-1847.nl/sot2006/.

---