Gemeente Bennebroek


Op donderdag 14 juni 2007 om 20.00 uur vindt in het gemeentehuis de openbare vergadering van de Raadscommissie plaats. De stukken liggen voor u op de gebruikelijke wijze ter inzage. De collegeleden zijn uitgenodigd om bij de bespreking van de agendapunten aanwezig te zijn. Ingezetenen of belanghebbenden kunnen direct voorafgaand aan de behandeling van een agendapunt zakelijk en beknopt hun zienswijze over dat agendapunt aan de commissie kenbaar maken. AGENDA
Nr.
Omschrijving

1.
Opening en vaststelling agenda.

2.

Vragenhalfuur.

Raadsleden en inwoners kunnen tijdens het vragenhalfuur kort met elkaar in gesprek gaan of zakelijk en beknopt het woord voeren over niet geagendeerde onderwerpen en ideeën over gemeentelijk beleid.

Indien u van deze inspraakmogelijkheid gebruik wenst te maken, kunt u dit onder vermelding van het onderwerp vóór de vergadering aan de griffier, de heer O.F. Matheijsen, kenbaar maken.


3.

Herindelingsadvies fusie gemeenten Bennebroek en Bloemendaal per 1 januari 2009.

Het traject om te komen tot een fusie van Bloemendaal en Bennebroek komt in de tweede fase. Nadat beide gemeenteraden op 29 maart 2007 het herindelingsontwerp hadden vastgesteld, is dit direct daarna ter inzage gelegd. In totaal hebben 8 instanties en personen van de gelegenheid gebruik gemaakt zienswijzen in te dienen.

Het voorstel van het college van burgemeester en wethouders aan de raad is om het herindelingsadvies vast te stellen. Een gelijkluidend voorstel doen burgemeester en wethouders van Bloemendaal aan de raad van die gemeente. Na vaststelling door beide gemeenteraden gaat het advies via gedeputeerde staten van Noord-Holland naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Die bereidt dan een wetsontwerp voor ter behandeling in de Tweede en Eerste Kamer zodat de fusie waarschijnlijk per 1-1-2009 een feit is.


4.

Sluiting.


---

Dinsdag 5 juni 2007

Buitengewoon opsporingsambtenaren in Bennebroek

Vanaf juni 2007 kunt u binnen de gemeente Bennebroek te maken krijgen met een Buitengewoon Opsporingsambtenaar (Boa). Een Boa is een ambtenaar die zich bezighoudt met het opsporen van overtredingen en de bevoegdheid heeft een bekeuring uit te schrijven.

De Boas zijn in dienst van de Milieudienst IJmond maar ze mogen ook werkzaamheden verrichten voor de gemeente Bennebroek. Ze dragen geen uniform. Wel hebben ze een legitimatiepas bij zich, waarmee zij zich desgevraagd moeten legitimeren.

De Boas zullen vooralsnog met name gaan controleren op overtredingen van de Algemene Plaatselijke Verordening (Apv). In deze verordening zijn regels opgenomen die betrekking hebben op de openbare orde en veiligheid en op het uiterlijk aanzien van de gemeente, zoals onder anderen:


· De veiligheid van de weg


· Evenementen


· Maatregelen tegen overlast en baldadigheid


· Geluidhinder


· Parkeren

Algemeen Plaatselijke Verordening
---

Dinsdag 5 juni 2007

Wijziging hondenlosloopplaatsen

Omdat de gemeente er belang aan hecht dat de omgeving schoon en veilig is, brengt deze de regels over honden onder uw aandacht. Deze regels zijn opgenomen in de Algemene plaatselijke verordening van de gemeente Bennebroek (artikel 2.4.17 e.v.).


· Een hond moet binnen de bebouwde kom altijd zijn aangelijnd, behalve op speciale losloopplaatsen. Dit geldt niet voor geleidehonden.


· Een hond mag in het geheel niet komen op een kinderspeelplaats, in een zandbak of op een speelweide. Dus ook niet aangelijnd!


· Een hond moet tijdens het uitlaten een halsband dragen of een ander identificatiemerk, waaruit blijkt wie de eigenaar van de hond is.


· U bent verplicht om de uitwerpselen van uw hond meteen op te ruimen als deze zich bevinden op een plek waar voetgangers kunnen lopen.

Losloopplaatsen voor honden

Binnen de gemeente Bennebroek zijn vier gebieden aangewezen als losloopplaats voor honden:


· Een deel van het Linnaeusbos


· Een deel van de Geitenwei


· Een deel van het voetpad om het Rottegat


· Een stuk grond op de hoek Groot Hoefbladlaan/Rijksstraatweg

Wat is nieuw?

Voorheen mochten honden loslopen in het daartoe aangewezen deel van het Linnaeusbos. Omdat dit de aanlooproute is naar speeltuin Linnaeushof, lopen er op deze route veel kleine kinderen. De gemeente vindt het niet wenselijk dat zij geconfronteerd kunnen worden met loslopende honden. Daarom is er besloten om dit te wijzigen per 29 mei 2007. Vanaf die datum is het niet toegestaan om honden los te laten lopen in de periode tussen 1 april en 1 oktober van 9.30 uur tot 18.30 uur.