Nu al tweede druk van Eckart's Notes


WERKHOVEN, 20070613 -- Nog geen zes weken na lancering is de eerste druk van het boek van de eigenzinnige ondernemer en durfinvesteerder Wintzen, "Eckart's Notes", bijna uitverkocht. Een opvallend snelle start voor een managementboek. Ongetwijfeld speelt de makkelijke leesbaarheid en de humor waarmee Wintzen schrijft daarbij een belangrijke rol.

"Eckart's Notes" is uitgevoerd als een luxe Moleskine dagboek inclusief karakteristiek elastiek en bladwijzerkoord. De koper lijkt geconfronteerd met een "gebruikt" boek: het zit vol met persoonlijke krabbels, knipseltjes, highlights, koekkruimels, wijnvlekken en droedels. De eerste druk had een verhoogde oplage van 10.000 exemplaren. Deze maand volgt de tweede druk. Opvallend is dat het boek gretig aftrek vindt, zowel in kringen van jonge ondernemers en hun bedrijven als bij de gevestigde orde van de grote multinationals. Bij beide categorieën wordt het vaak per tientallen tegelijk aangeschaft.

Verkleining
De managementfilosofie, waarmee Wintzen zijn eenmansbedrijf BSO tussen 1976 en 1996 liet uitgroeien tot multinational, is actueler dan ooit en krijgt flink wat aandacht in de media. Niet verwonderlijk in een wereld waar de door fusies geformeerde megaconcerns steeds meer kampen met het probleem om echte aandacht voor hun klanten te behouden. Het boek draagt hiervoor nieuwe invalshoeken aan.

"Eckart's Notes" is verkrijgbaar via de reguliere boekhandel en op Managementboek.nl. Een persoonlijk gesigneerd exemplaar is voor liefhebbers verkrijgbaar via www.extent.nl/book.



Een greep uit de recensies:
"Wintzen toont aan dat managementliteratuur wel leerzaam èn leuk kan zijn."
FEM/Business

"Als je eenmaal in het boek begonnen bent, wil je het in één keer uitlezen, of je nu manager bent of niet. Want na het lezen van de laatste bladzijde heb je zin het bedrijf waar je werkt op te frissen of er zelf één te beginnen."
LINDA Magazine

"Tientallen geinige anekdotes [...] onderstrepen de eenvoud van Eckarts evangelie: doe niet te belangrijk, denk logisch na en negeer de baasjes en hun bureaucratie."
Quote


Eckart's Notes
door Eckart Wintzen
Uitgeverij Lemniscaat
224 pagina's full color, gebonden dagboekje
Verkoopprijs ¤ 29,50
ISBN: 978-90-5637-967-4





Qlientz Creative Powerhouse