Korps Landelijke Politiediensten

Gele jassen voor de Verkeerspolitie

nieuwe surveillancekleding verkeerspolitie klpd

Driebergen, 13-06-2007 o Medewerkers van Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten die surveilleren in opvallende politieautos zijn vanaf vrijdag 15 juni 2007 herkenbaar aan gele jassen met reflecterende strepen. Hiermee voldoet de Verkeerspolitie aan de Europese richtlijn voor opvallende kleding bij werk langs de weg.

De jassen (parkas en jacks) zijn van hetzelfde model als de jassen die overige politiemensen in het blauw dragen. De helm van de motoragenten wordt straks geel en de motorbroek blauw. Bij evenementen is het mogelijk dat ook de overige politie gele jassen draagt.

Ook de Waterpolitie, politie te paard en de Spoorwegpolitie gaan op een nog nader te bepalen datum gele jassen dragen. Voor andere bijzondere groepen politiemensen (mobiele eenheid, bikers, hondengeleiders, strand- en recreatiepolitie) is ook nieuwe uniformkleding vastgesteld. Hiervan is de kleur blauw.

In totaal werken er bij de politie ongeveer 3500 mensen in een bijzondere functie met een afwijkend uniform.

De Verkeerspolitie van het KLPD is gevestigd in Assen, Driebergen, Breda, Maasbracht, Ouder-Amstel, Waddinxveen en Wolfheze. Zij is verantwoordelijk voor het toezicht op aangewezen autosnelwegen (20 trajecten). Deze zijn geselecteerd op grond van het aantal incidenten, de verkeersintensiteit en het economische belang.