Ingezonden persbericht


Juniper Networks introduceert 'servicebewust' core network

Nieuwe multiterabit T1600 biedt optimale prestaties, schaalbaarheid en servicecontrole

Schiphol-Rijk, 13 juni 2007 - Juniper Networks, Inc (Nasdaq: JNPR) heeft zijn T-series-productfamilie uitgebreid met de T1600 core router. Deze router biedt een doorvoer van 1,6 Tbps in een enkel halfrack-chassis. De 'servicebewuste' T1600 zorgt voor een soepele transitie naar volgende-generatie netwerken en stelt serviceproviders in staat snel op ervaring gebaseerde diensten te introduceren. Ook voorziet de router in meer flexibiliteit en servicecontrole met het oog op toekomstige eisen. De Juniper T1600 bouwt voort op meer dan tien jaar ervaring met innovatie op het gebied van routing en biedt hoge schaalbaarheid en tal van mogelijkheden. Daardoor is een investering in deze router optimaal beschermd.

"We versnellen momenteel de uitbouw van ons 21st Century Next Generation Network en de transitie naar een IP-wereld, waar diensten applicaties zijn. Hierdoor bieden we eindgebruikers ongekende controle, keus en flexibiliteit", zegt Matt Bross, Chief Technology Officer van de BT Group. "De nieuwe Juniper T1600 multiterabit core router stelt ons in staat onze netwerkcapaciteit uit te breiden. Daarmee blijft ons aanbod in lijn met de toenemende vraag naar diensten, zonder dat we extra systemen moeten toevoegen. Op deze manier kunnen we nieuwe diensten snel inzetten en zorgen we voor een superieure eindgebruikerervaring. Ook kunnen we de bestaande investeringen in de T-series maximaliseren en voldoen we aan onze financiële doelen op het gebied van de transformatie."

De T1600 is ontworpen voor inzet in verschillende chassis. De router is schaalbaar tot 3,2 Tbps in een enkel standaardrack. Dat is twee keer de dichtheid van concurrerende platforms. De T1600 is de meest energiezuinige router op de markt en verbruikt 30 procent minder stroom dan andere platforms. Ook is er 30 procent minder koeling nodig. Dit zorgt voor uitstekende operationele resultaten en helpt bij het terugdringen van de total cost of ownership.

Juniper blijft zich richten op het investeren in en uitbreiden van de T-series. Daardoor kunnen serviceproviders blijven inspelen op de toenemende eisen op zakelijk gebied en de kosten beheersen naarmate ze groeien. Door gebruik te maken van het breed ingezette JUNOS-besturingssysteem en andere componenten te delen met bestaande T-series-routers, biedt de T1600 een naadloze upgrade voor T640-routers. Het upgraden van een T640 naar een T1600 neemt niet meer dan 90 minuten in beslag en kan plaatsvinden zonder onderbreking in de dienstverlening.

"De markt voor core routers staat aan het begin van een nieuwe groeifase. Die wordt vooral veroorzaakt door de eisen van serviceproviders die de snelle groei van IPTV en internetvideodiensten willen ondersteunen", zegt Mark Bieberich, Vice-President Enabling Technologies, Service Provider Infrastructure Solutions van de Yankee Group. "Anticiperend op deze toename van de vraag, moeten leveranciers van core routers hun productlevenscyclus verlengen, meer schaalbaarheid realiseren en kostenefficiëntie en een eenvoudige upgrade bieden voor bestaande systemen. Juniper voldoet hieraan met de T1600."

De T1600 is uitgerust met het JUNOS-besturingssysteem dat elk kwartaal een nieuwe release kent. De software zorgt voor minder beheerlast, lagere operationele kosten en een consistente werking van het netwerk. De T1600 ondersteunt alle mogelijkheden van waaronder de recent geïntroduceerde point-to-multipoint (P2MP) MPLS-mogelijkheden voor efficiënte videodistributie en betere optische netwerkintegratie. De router ondersteunt tevens 10GE optische interfaces en 40 Gbps interfacekaarten die hoge interoperabiliteit en wendbaarheid bieden voor optisch transport en IP-infrastructuren.

Zoals geldt voor alle Juniper-routers, is de T1600 uit te rusten met beleidsregels en is beheer mogelijk met de recent aangekondigde Session Resource Control-productfamilie (SRC). Deze aanpak maximaliseert servicecontrole en versnelt de inzet van multiplay-applicaties, zoals video on demand, broadcast video, convergentie van vast en mobiel en IP Multimedia Subsystems (IMS).

"Innovatie is de basis voor het succes van Juniper gedurende het bestaan van het bedrijf. De T1600 vormt het hoogtepunt van meer dan tien jaar engineeringinzet en investeringen", zegt Kim Perdikou, Executive Vice-President Infrastructure Products Group en General Manager van het Service Provider Business Team van Juniper Networks. "Met de T1600 bieden we hoge prestaties met een verdubbelde schaal en hoge betrouwbaarheid voor een servicebewuste, nieuwe netwerkkern. Deze kern versnelt de multiservice- en omzetmogelijkheden van onze klanten. We bieden klanten gestroomlijnde en kosteneffectieve upgrademogelijkheden van de T640 naar de T1600. Hierdoor profiteren ze van snellere omzetkansen, lagere kosten en een flexibele, open en op maat te maken oplossing die geoptimaliseerd is voor volgende-generatie netwerken."

De T1600 is naar verwachting in het vierde kwartaal van 2007 leverbaar.

###

Over Juniper Networks
Juniper Networks, Inc. loopt voorop in krachtige netwerktechnologie. Juniper biedt een netwerkinfrastructuur die zorgt voor een omgeving die betrouwbaarheid combineert met acuut reageren. Dit maakt de versnelde inzet van services en applicaties mogelijk via één enkel netwerk. Zodat bedrijven optimaal presteren.

Voor meer informatie

Juniper Networks
Penny Still
Tel.: +44 (0)1372 385 692
E-mail: pstill@juniper.net

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gijs van Beek / Anja Breunis
Tel.: +31 (0)30 656 50 70
E-mail: juniper@lvtpr.nl