Persberichten Heuvelrug, 09.00 uur

Utrecht, 13-06-2007

Dief opgespoord via internet-verkoopsite

VEENENDAAL Maandag 11 juni heeft de politie een man en een vrouw uit Veenendaal aangehouden voor diefstal en heling. Zij boden gestolen goederen aan via een internet-verkoopsite.

De zaak kwam aan het licht nadat een winkelier, waar vrijdag 8 juni een tas uit de winkel werd gestolen, deze tas aangeboden zag op internet. Hij seinde de politie in die een onderzoek startte. Uit dit onderzoek bleek dat de aanbieder 177 artikelen te koop aanbood, waaronder de gestolen tas. Onderzoek wees uit waar de verdachte woonde. Agenten gingen naar de woning (in Veenendaal) toe en hielden een 62-jarige vrouw en een 63-jarige man aan voor diefstal c.q. heling. In de woning troffen de agenten de bewuste tas aan en heel veel andere goederen die voor verkoop bestemd waren. De vrouwelijke verdachte bekende de tas te hebben gestolen, evenals enkele bijbels die zij buitmaakte bij een boekhandel. De 63-jarige man maakte fotos van de goederen en zette ze op internet te koop. Beide verdachten zijn ingesloten op het politiebureau. Nader onderzoek moet uitwijzen of de andere aangetroffen goederen ook van diefstal afkomstig zijn.

Verkeerscontrole

RHENEN- Op verschillende locaties werd dinsdagochtend een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 40 bromfietsen gecontroleerd en 4 autos. Daarbij werden 26 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. rijden met te hoge snelheid, onverzekerd rijden en rijden zonder helm.