Ingezonden persbericht


Mediainformatie, juni no.1 -2007

200 bomen voor de kunst

Vanaf woensdag 30 mei zijn 10 kunstenaars van 6 nationaliteiten met grote inzet bezig om de kunstwerken voor 'Kunst- en natuurwandeling Groene Revolutie' gestalte te geven.

Grote inzet en groot materiaal. Zo bouwt de Amerikaan Marek Ranis met zo'n 200 dennenstammetjes het project 'Glacier'. Heel toepasselijk gesitueerd op de rand van de gletsjerkuil achter openluchtmuseum Ellert en Brammert. Het transparante bouwwerk steekt door de strakke structuur sterk af tegen de natuur rondom en zal straks een soort kantwerk vormen afstekend tegen de lucht waarvan de aflopende vorm herinnert aan de gletsjer die hier eens het landschap beheerste. Maar de kunstwerken torenen niet alleen hoog in de lucht. Zo verschuilt juist het werk 'Treeman' van de Nederlander Arjen Boerstra zich in de aarde. Het enigszins verscholen onderkomen dat hij bouwt steekt ca. 2 meter diep in de aarde en is bedoeld om als expositieruimte te dienen voor foto's die van het bos worden gemaakt vanuit een heliumballon die een meter of 50 boven het bos zweeft. De kunstenaar zegt hierover:

'De bomenkijker', de bomen die hij plantte zijn een bos geworden. Nu leeft hij er. Kale velden, zandverstuivingen en plassen staan vers in het geheugen maar alles is veranderd. Met zijn camera vliegt hij langs de bomen omhoog om uit te stijgen boven het woud. '

Een ander opmerkelijke installatie is die van kunstenares Ruobing Wang (China) zij installeert door middel van tientallen prachtig groen en geel geschilderde stokken haar 'Perfect Forest' te midden van hoog oprijzende beukenbomen.

Kortom het is voor de media nu tijd om foto's te maken, interviews te doen en tv- en radioreportages te maken.

Glacier De Bomenkijker (Treeman) Perfect Forest Marek Ranis (USA) Arjen Boerstra (NL) Ruobing Wang (China)

Opening
Woensdag 13 juni, 2007. In 'De Drentse Herberg' (Openluchtmuseum Ellert en Brammert, Schoonoord). 16.00 uur. Door drs Adri Ooms ( campagneleider Marketing Drenthe) en dichteres Ruth Post. Ontvangst van de gasten vanaf 15.30 uur. Na de opening wordt er gewandeld. Duur van de wandeling ca. 1 uur. Daarna receptie.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor interviews: Stichting Natuurkunst Drenthe
Adri A.C. de Fluiter: 0591 362025 - 0627065620 - defluiter@planet.nl www.natuurkunstdrenthe.nl


---- --