Ingezonden persbericht


U I T N O D I G I N G
P E R S P R E V I E W
H I S T O R O S C O O P

Op woensdag 13 juni aanstaande om 14 uur vindt in het Limburgs Museum in Venlo de perspreview plaats van de Historoscoop, een spectaculaire multimediashow die de gemeenschappelijke geschiedenis van het land van Maas en Rijn belicht. Namens de partners betrokken in het project nodigt het Limburgs Museum u uit om hierbij de aanwezig te zijn.

Als in een modern Panorama Mesdag worden in de Historoscoop beelden geprojecteerd met 12 beamers op een 360 graden panoramascherm met een omtrek van bijna 40 meter en 3 meter hoog. Dolby surround, de illusie van beweging en de soms bloedstollende theatereffecten maken de Historoscoop tot een inspirerende belevenis, tot een werkelijk ondergaan van de geschiedenis. Het is voor het eerst dat in een Nederlands museum deze techniek wordt toegepast.

In de Historoscoop staat de geschiedenis van Limburg en het Rijnland centraal. Een gemeenschappelijk verleden dat gekenmerkt wordt door grenzen. Landsgrenzen natuurlijk, maar ook symbolische grenzen. Grenzen door machthebbers op de landkaart gezet. Grenzen die we zelf als mens trekken. Grenzen die vervagen en verdwijnen om ergens anders opnieuw te worden bepaald. Het is voor het eerst dat zo prominent grensoverschrijdende geschiedenis een plaats krijgt in een museum. De Historoscoop is beschikbaar in een Nederlandse en Duitse versie.

De Historoscoop is onderdeel van het project Flashback ­ Tijdreizen tussen Maas en Rijn, een interregproject over de geschiedenis van de euregio.

A A N M E L D E N
Beleefd verzoeken wij u ons te laten weten of u aanwezig kunt zijn bij de perspreview van de Historoscoop.

Naam

Medium

Adres

Postcode Plaats

E-mail

0 Komt naar de perspreview van de Historoscoop op woensdag 13 juni vanaf 14 uur

0 Is verhinderd de preview bij te wonen, maar ontvangt graag de persmap

Sef Derkx
s.derkx@limburgsmuseum.nl
Keulsepoort 5
5911 BX Venlo
Telefoon 077 3522112
Fax 077 3548396
info@limburgsmuseum.nl