Jack van Gelder en Nelleke van der Krogt

23.05.2007 / 19:15 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Omroep max

Omroep max

Hilversum, 23 mei 2007

Persbericht

Jack van Gelder en Nelleke van der Krogt
presenteren De Nationale Eurometer voor MAX

Hoeveel duurder is het leven sinds de euro?

Hilversum, 23 mei 2007- Nelleke van der Krogt en Jack van Gelder presenteren op woensdag 13 juni De Nationale Eurometer. In dit programma onderzoekt MAX de vraag: is uw leven écht duurder geworden sinds de euro? Tijdens dit grootse live televisie-evenement wordt antwoord gegeven op wat de euro op individueel niveau betekent heeft voor uw portemonnee. De Nationale Eurometer is te zien op woensdag 13 juni om 21.30 uur op Nederland 1.

Zijn we duurder uit met de euro ten opzichte van de gulden of zijn we er juist op vooruit gegaan? In de live televisie-uitzending worden bijzondere feiten en hilarische fictie rondom de euro besproken met bekende Nederlanders en publiek. Zowel de publieksgroepen in de studio als de kijker thuis kunnen via de unieke Eurometer te weten komen wat de komst van de euro vijf jaar geleden voor zijn of haar portemonnee heeft betekend? Speciaal voor dit programma heeft het Nibud de Eurometer ontwikkeld. Als de kijker via sms, per brief of via de website de vragen beantwoordt, krijgt hij een bericht met daarin het lang gezochte antwoord: ben ik rijker of armer geworden door de euro? De publieksgroepen in de studio worden allemaal vertegenwoordigd door bekende Nederlanders waaronder Rob Verlinden, Wouke van Scherrenburg, Liny en Marja (de Poetsdiva's) en Bart Chabot.

'Jack van Gelder en Nelleke van der Krogt behoren tot mijn favoriete presentatoren en ik ben dan ook ontzettend blij dat ze De Nationale Eurometer voor MAX gaan presenteren', vertelt MAX voorzitter Jan Slagter. 'Ik vind het bijzonder collegiaal van de NOS en de AVRO dat Jack en Nelleke dit mogen doen voor MAX. Dit is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen de publieke omroepen.'

Mensen die het programma in de studio willen bijwonen, kunnen kaarten reserveren via het telefoonnummer 020-3143227 van de redactie van De Nationale Eurometer.

Zie ook: www.denationaleeurometer.nl


Noot voor de redactie/