AVG gaat mobiele telefoons beveiligen tegen virussen en SMS-spam


AVG Mobile Security BETA gratis verkrijgbaar

AMSTERDAM, 20070613 -- GRISOFT, de leverancier van AVG beveiligingssoftware, heeft bekend gemaakt dat zij AVG Mobile Security heeft toegevoegd aan haar groeiende productportfolio. AVG Mobile Security bevindt zich momenteel in de BETA testfase en is gratis te downloaden op www.avg.com met een registratie op de AVG BETA portal (beta.grisoft.cz/). Het nieuwe beveiligingssysteem beschermt mobiele telefoons die op het Symbian UIQ 3.0 platform werken, o.a. Sony Ericsson P990i, M600i en W950i toestellen.

De Mobile Security beveiligingssoftware beschermt tegen sms-spam en mobiele virussen. Het beschikt over geavanceerde eigenschappen zoals het aanleggen van een whitelist met vertrouwde bellers.

Het geschatte aantal mobiele virussen en bedreigingen van mobiele telefoons bedraagt 350 en neemt dagelijks toe. Volgens een recent gepubliceerd onderzoek[1], is het aantal virusaanvallen in de afgelopen 12 maanden vervijfvoudigd. Daarmee wordt 80% van alle mobiele gebruikers bedreigd. Duizenden mobiele toestellen zijn inmiddels het slachtoffer geworden, met uitval als resultaat of - nog erger - torenhoge rekeningen.

"Dit is ons eerste product voor mobiele telefoons, speciaal ontwikkeld om altijd een adequate beveiliging te bieden", zegt Larry Bridwell, Global Security Strategist bij GRISOFT. "Hackers hebben manieren gevonden om toegang te krijgen tot de data op mobiele telefoons; wij zijn er in geslaagd om de telefoons van onze klanten te beveiligingen. Wij willen AVG Mobile Security verder uitbouwen om beveiliging te bieden voor zoveel mogelijk mobiele telefoons."

Er komt een nieuwe AVG gebruikersgroep die als portal zal dienen voor de uitwisseling van ervaringen met de nieuwe software. AVG Mobile Security wordt continue van updates voorzien via een professioneel distributiesysteem van wereldwijd meer dan 10.000 high speed servers. Daardoor kan er snel gereageerd worden op nieuwe bedreigingen.

GRISOFT biedt software voor de volledige bescherming van computers. De nieuwste edities van AVG Internet Security en AVG Anti Virus met Anti Spyware zijn beschikbaar op www.grisoft.com en in Nederland bij AVG Nederland www.avgnederland.nl.

Over GRISOFT

www.avg.com GRISOFT is een leidende leverancier van antivirus, firewall protectie en beveiligingsoplossingen voor consument en MKB. Het is één van de snelstgroeiende ondernemingen in de industrie met meer dan 50 miljoen gebruikers wereldwijd die voor de beveiliging van hun computers en netwerken vertrouwen op de GRIFSOFT AVG producten. Het bedrijf is in 1991 opgericht en heeft wereldvermaarde antivirus experts in dienst, die actief zijn op het terrein van virusanalyse en -detectie, software ontwikkeling en antivirus ondersteuning. GRISOFT prijswinnende producten worden wereldwijd gedistribueerd via wederverkopers en het internet. Een AVG Anti-Virus Software Developer's Kit (SDK) is beschikbaar voor geïnteresseerde partners.