De Pont Kunstclub "zonder titel!"


voor kinderen van 7 tot 12 jaar

TILBURG, 20070607 -- Kunstenaars geven hun werk vaak een naam. Precies wat je ziet of juist iets heel anders. Een kunstwerk kan heel duidelijk worden door het lezen van de titel. Maar soms wordt het werk juist heel anders als je weet hoe het heet! Het werk van de kunstenaar René Daniëls uit Eindhoven zit vol humor en tegenstellingen. Hij zet soms zelfs de naam van het werk op het doek. Tot en met 26 augustus 2007 loopt een tentoonstelling van René Daniëls in museum De Pont.

In het begin lijkt het of je op de tekeningen en doeken hele allerdaagse voorwerpen ziet. Een kaasschaaf, microfoon en een vlinderdasje. Maar als je goed kijkt zie je een museumzaal met doeken aan de muur! Vraag aan de kinderen is: Kun jij van een alledaags voorwerp een spannend schilderij maken?

De Kunstclub kijkt naar de tentoonstelling van René Daniëls en naar het werk van andere kunstenaars. Vervolgens gaat iedereen in het atelier zelf aan de slag met bedenken van igen titels en onderzoeken van de verschillende betekenissen. Maak je eigen "zonder titel!"

De Kunstclub bijeenkomst vindt plaats op woensdag 13 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur in het De Pont museum in Tilburg. Kinderen van 7 t/m 12 jaar kunnen zich voor 5 euro inschrijven bij het secretariaat van De Pont, telefoonnummer 013-5438300. Materiaal, limonade en koek zijn hiervoor inbegrepen.
De volgende kunstclub bijeenkomst is in september. Voor meer informatie: www.depont.nl.
Voor deze "zonder titel!" wordt aan de deelnemers gevraagd om een voorwerp mee te nemen (alles gaat weer ongeschonden mee naar huis).





Ingezonden persbericht