EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

06/13/2007 - EVO, TLN en KNV zorgen voor kleinere milieuzone Tilburg

milieuzone Tilburg

De milieuzone in Tilburg wordt kleiner dan de gemeente eerst voor ogen had. Het vervoerend en verladend bedrijfsleven hebben in goed overleg met de Gemeente Tilburg hiervoor gepleit. EVO, TLN en KNV zijn tevreden dat het overleg met de gemeente goed is verlopen en er nu werkbare afspraken liggen voor het bedrijfsleven en de gemeente.

De gemeente Tilburg wilde per 1 juli 2007 een milieuzone invoeren voor het gehele gebied binnen de ringbanen. Dit was voor het bedrijfsleven onacceptabel. Uiteindelijk is besloten om vanaf 1 september 2007 een milieuzone in te voeren ter grootte van de Cityring. Mogelijke uitbreiding van de milieuzone gebeurt in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven. Verder zijn er afspraken gemaakt over maatregelen om de bevoorrading van de binnenstad te verbeteren. Dit moet er toe leiden dat het vrachtverkeer snel en veilig de stad kan inkomen, zo kort mogelijk verblijft en weer snel en veilig de stad kan verlaten

Het vrachtverkeer wordt al op de Ringbanen gewezen op de milieuzone. Binnen de milieuzone mogen vanaf 1 september 2007 alleen vrachtwagens rijden die minimaal voldoen aan euronorm 2 of euronorm 3 en vanaf 1 december 2007 voorzien zijn van een gecertificeerd roetfilter. In maart 2006 is het landelijke convenant âStimulering schone vrachtautoâs en milieuzoneringâ door een groot aantal partijen, waaronder de gemeente Tilburg, Transport en Logistiek Nederland (TLN), EVO en KNV, getekend. Voor de uniforme aanpak van milieuzones in Nederland betekent dit convenant een grote stap voorwaarts.