Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Samen leven is rekening houden met elkaar

13 juni 2007 print
Zo'n geel ruitvorming bordje met daarop een tekening van een krokodil en daaronder de tekst: "Pas op overstekende krokodillen!". Bijna iedereen die in Australië is geweest, heeft wel een foto van zo'n bordje.

Hier in Uithoorn en De Kwakel hoeven we geen rekening te houden met overstekende krokodillen, kangaroes en olifanten. Maar met overstekende honden wel. Daarom staan langs sommige fietspaden groene waarschuwingsbordjes.

Een gewaarschuwd mens...

De groene `Pas-op-voor-overstekende-honden-borden' vindt u alleen op fietspaden die langs hondenlosloopgebieden liggen. Hoewel een fietspad langs een hondenlosloopgebied niet ideaal is, kan dat op sommige plekken niet anders. Met de groene bordjes probeert de gemeente fietsers te waarschuwen en botsingen te voorkomen.

Botsingen voorkomen

Een botsing tussen hond en fiets kan voor beiden partijen grote gevolgen hebben. Daarom moeten hondenbaasjes goed opletten en voorkomen dat hun hond het fietspad oprent als er een fiets aankomt en er natuurlijk voor zorgen dat de hond geen fietsers lastig valt. Aan de andere kant moeten de fietsers er tóch rekening mee houden dat dit langs een hondenlosloopterrein zo af en toe kan gebeuren.

Botsende belangen

Hondenbezitters mogen hun hond alleen op losloopgebieden loslaten. Fietsers mogen alleen op rijbanen en rijwielpaden fietsen. De wandelpaden op de losloopgebieden zijn niet bedoeld als crossroute voor fietsers. Het zijn wandelpaden voor wandelaars en hondenbaasjes. Als iedereen rekening met elkaar houdt, scheelt dit een hoop ergernis.

Alvast bedankt!
^