Gemeente Amsterdam



Meer sportvelden met kunstgras

13 juni 2007
-
Iris Reshef
Amsterdam trekt 7,5 miljoen euro uit om twintig bestaande voetbalvelden en drie hockeyvelden te voorzien van kunstgras, het Floraparkbad te vervangen en voor het aanleggen van een atletiekbaan in Zuidoost. De stadsdelen kunnen aanvragen voor de kunstgrasvelden indienen. Bij de beoordeling van de aanvragen zal gelet worden op de gewenste spreiding van voorzieningen over de stad en op de bezetting van de velden. Dit staat in de richtlijnen voor de uitvoering van het Sportaccommodatieplan 2006-2010 die het college van B&W heeft vastgesteld.

Op basis van de richtlijnen die zijn vastgesteld, heeft het college meteen bijdragen toegekend voor een aantal velden in de stadsdelen Oost/Watergraafsmeer, Amsterdam-Noord en Geuzenveld-Slotermeer, zodat die nog deze zomer kunnen worden aangelegd. Het gaat hier om de vervanging van de bovenlaag van bestaande sportvelden door kunstgras. Kunstgras heeft als voordeel dat aparte trainingsvelden overbodig worden. Op kunstgrasvelden kan men namelijk wedstrijden spelen én trainen. Ook kunnen er op kunstgras meer wedstrijden per weekend gespeeld worden omdat kunstgras meer belast kan worden dan natuurgras.

Het budget is niet bedoeld voor sporthallen en sportzalen: daarvoor kunnen stadsdelen een aanvraag indienen bij het Programma Maatschappelijke Investeringen.