Politie Zeeland


---


Z-1977-2007 Grensoverschrijdende vrachtwagencontrole
Woensdag tussen 08.00 en 12.00 uur werd een grensoverschrijdende vrachtwagencontrole gehouden op de Rondweg in Sluis, de Tractaatweg in Terneuzen en de Gentsevaart in Kapellebrug.
Deze EVOA (Europese Verordening Overbrengen Afvaltransporten) werd gehouden in samenwerking met de provincie, de douane, de AID en de Kmar. In totaal werden 80 vrachtauto's gecontroleerd waarvan 7 afvaltransporten. De douane controleerde op rode diesel en BPM, de Kmar op vreemdelingendocumenten en de AID op mesttransporten. Er werden in het geheel geen overtredingen geconstateerd.

Z-1978-2007 Woninginbraak in Hoofdplaat
Woensdag tussen 01.00 en 06.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Westlangeweg in Hoofdplaat.
Uit de woning werden enkele honderden euro's en een gsm weggenomen.

O-1979-2007 Auto opengebroken in Goes
Op de Kattendijkseweg in Goes werd woensdag tussen 13.00 en 14.00 uur een personenauto opengebroken.
Er werd een ruit vernield en de auto werd doorzocht; er werd enkel een agenda weggenomen.

O-1980-2007 Oplichting, Borssele
Door middel van een wisseltruc werd woensdag tussen 13.00 en 14.00 uur in een winkel in de Wielingenstraat in Borssele meer dan honderd euro gestolen.
Een onbekende man wilde geld wisselen. Later, bij het natellen, bleek er meer dan honderd euro verdwenen te zijn.

O-1981-2007 Aanrijding in Sint Philipsland
Op de kruising Schoolstraat / Wilhelminastraat in Sint Philipsland kwamen woensdag omstreeks 09.00 uur drie auto's met elkaar in botsing.
Een 34-jarige vrouw uit de gemeente Tholen reed over de Wilhelminastraat, komende uit de Korte Schoolstraat. Zij verleende op de kruising geen voorrang aan een van rechts komende bedrijfsauto, bestuurd door een 64-jarige vrouw uit dezelfde gemeente. De 34-jarige vrouw kwam door de botsing tot stilstand tegen een geparkeerde auto. Er was enkel materiële schade.


Politie Zeeland werkt op de grens van land en water. Zij biedt politiezorg op maat aan de Zeeuwse bevolking en haar vijftien miljoen jaarlijkse gasten. Professioneel en integer levert het korps haar bijdrage aan de veiligheid en leefbaarheid in Zeeland.

Door wijk-, buurt- en dorpsgericht werken met zichtbare en aanspreekbare politie geeft politie Zeeland invulling aan het motto: 'Waakzaam en Dienstbaar'. Afwisselend werk met wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.