Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Projectplace stapt over op AJAX-technologie

Amsterdam, 13 juni --- Vandaag brengt Projectplace International een sterk vernieuwde versie uit van Projectplace, een online oplossing voor de planning, uitvoering en oplevering van projecten waarmee de efficiency en kwaliteit van projectgerichte organisaties verbeterd wordt.

Projectplace is de Europese marktleider op het gebied van Internet gebaseerde toepassingen voor projectbeheer en samenwerking in teamverband. Op dit moment werken ruim 280.000 professionals aan 40.000 projecten met behulp van Projectplace. Dankzij de toepassing van AJAX-technologie kan de webapplicatie op dezelfde manier worden gebruikt als een desktop programma, aangevuld met de voordelen die Internet biedt op het gebied van online samenwerking.

AJAX zorgt ervoor dat gebruikers in deze projecten veel interactiever kunnen navigeren. Met de inzet van deze nieuwe technologie is het ook mogelijk om online aan projecten en documenten kunnen werken zonder dat een webpagina steeds ververst hoeft te worden.

"Met deze nieuwe release voeren wij onze grootste innovatie door tot nu toe," aldus Pelle Hjortblad, CEO van Projectplace International. "Projectmanagers steken altijd veel tijd en energie in het begeleiden van een opdracht waarbij diverse projectleden betrokken zijn. Vooral als de projectmedewerkers gestationeerd zijn in verschillende locaties of landen. Met de opkomst van landen als Polen, India en China, gebeurt het steeds vaker dat projecten niet meer in één gebouw plaatsvinden."

De vernieuwde Projectplace-applicatie vereenvoudigt de navigatie voor alle gebruikers en maakt het bovendien gemakkelijker om nieuwe initiatieven te introduceren en de voortgang ervan bij te houden. Via Projectplace kunnen gebruikers elkaar bijvoorbeeld toegang verlenen tot de desktop, waardoor ook het versiebeheer van documenten wordt versimpeld. Het resultaat is verbeterde communicatie binnen de projectgroep. Verbetering van de communicatie is een van de grondslagen van de missie van Projectplace: het bewerkstelligen van soepele en duidelijke samenwerking op projectbasis.

Over Projectplace International

Projectplace International ontwikkelt sinds 1998 de toonaangevende Europese Internetgebaseerde toepassing voor projectbeheer. Projectplace verhoogt de efficiency en vereenvoudigt samenwerking binnen projecten en groepscommunicatie. De onderneming heeft haar hoofdkantoor in Stockholm, Zweden, met dochterondernemingen in Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland. De dienstverlening is beschikbaar in zes taalversies. Officiële website: www.projectplace.nl

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Robert Drolinga, Projectplace Benelux

Tel.: 020-799 7772, robert.drolinga@projectplace.com

Pelle Hjortblad, CEO van Projectplace International

Tel.: +47 (0)8-586 302 00, pelle.hjortblad@projectplace.com