Politie Limburg-Zuid

Datum woensdag 13 juni 2007

Kerkrade; drugsdealadres ontmanteld tijdens actie flexteam

Tijdens een actie van het flexteam (Bouw en Woningtoezicht en Bevolking van de gemeente Kerkrade, de Politie en de Brandweer), werd tijdens een controle van een pand aan de Melchiorstraat in Kerkrade een dealadres van softdrugs aangetroffen.

In verband hiermee hield de politie in het pand een 42-jarige inwoner van Kerkrade aan. Op de eerste verdieping van het pand werden aanwijzingen aangetroffen, die duidden op de verkoop en het gebruik van softdrugs. Naast 88 joints werden 620 gram hennep en hasjiesj aangetroffen. Verder lagen er een grote hoeveelheid verpakkingsmateriaal en diverse weegschaaltjes. Een beveiligingscamera, gericht op de voordeur, zorgde kennelijk voor beveiliging en controle op de bezoekers van het pand.

In het pand werd verder nog een zelfgemaakte wapenstok aangetroffen. Deze is volgens de wapenwetgeving verboden.

De huurder van het pand is door de gemeente aangesproken om een grote hoeveelheid huisvuil, die in de tuin achter het pand lag, op te ruimen.

Tegen de aangehouden Kerkradenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kerkrade; autodief aangehouden

De politie heeft woensdag een 25-jarige man aangehouden, die op de Holzbroekstraat in Kerkrade in een gestolen auto reed.

De man zei tegen agenten die hem controleerden, dat hij geen rijbewijs en ook geen autopapieren had. De politiemensen kregen argwaan, toen de man een schroevendraaier in het contactslot stak om de motor uit te schakelen.

Toen vervolgens navraag werd gedaan bij de kentekenhouder of zijn auto was gestolen, bleek dat dit inderdaad het geval was. De eigenaar van de auto bemerkte toen pas dat zijn auto weg was.

De aangehouden man, waarvan de woonplaats niet bekend is, bleek ook nog enkele vonnissen te hebben openstaan. Zo moet hij onder andere nog 100 dagen hechtenis ondergaan.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --