Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 13 juni

BERGEN OP ZOOM, 13 juni 2007

Man aangehouden na mishandeling automobilist

ROOSENDAAL: De politie hield op dinsdagmiddag een 31-jarige man uit Oud Gastel aan de Barietdijk. Volgens de lezing van een 25-jarige man parkeerde hij zijn auto aan de Barietdijk, toen er een man aankwam die hem aansprak op zijn weggedrag. De automobilist zou te hard rijden. Hierbij greep de man de bestuurder bij zijn kleding en sloeg hem in het gezicht. Ook zou de man de automobilist hebben bedreigd. Door de strubbeling raakte de auto beschadigd. De politie hielde de 31-jarige man aan en nam aangifte op van de 25-jarige Roosendaler. Na verhoor is de verdachte is vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op dinsdag aan het einde van de middag melding van huiselijk geweld in een flatgebouw in de wijk Gageldonk-Oost. Een 19-jarige man uit Halsteren had zijn 20-jarige vriendin uit Bergen op Zoom tegen het hoofd geslagen. Omdat het buiten de flatwoning gebeurde waren buurtbewoners getuige van de mishandeling en belden de politie. Het slachtoffer had licht letsel over aan de mishandeling, maar wilde geen aangifte doen. De politie heeft de man ambtshalve aangehouden en in verzekering gesteld.

Over huiselijk geweld

De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Man aangehouden voor baldadigheid

ROOSENDAAL: De politie hield op dinsdag even voor 22.00 uur een 18-jarige inwoner van Roosendaal aan voor baldadigheid. De politie kreeg melding van baldadige jeugd aan de Vrouwenhoflaan. Toen de politie arriveerde zag men dat er met stenen werd gegooid. Men kon alleen niet zien wie de dader was. Na wat rondvragen werd de 18-jarige man aangewezen. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Auto weggenomen bij woninginbraak

ROOSENDAAL: De politie kreeg op woensdag omstreeks 03.00 uur melding van inbraak aan de Krekelberg. De bewoners hoorden even tevoren een harde klap en glasgerinkel. Er bleek te zijn ingebroken door middel van het ingooien van de ruiten. De daders namen een autosleutel mee en hiermee ook de auto. In de auto lag een damesfiets. Het gaat om een zwarte personenauto van het merk volvo met kenteken 75-LX-NN. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Vrouw belaagd door medeweggebruiker

BERGEN OP ZOOM: Een 21-jarige vrouw uit Hoogerheide reed op dinsdagmiddag over de Rijksweg A58 richting Vlissingen. De vrouw reed op de linkerrijstrook, toen er een bestelbus aankwam die erg dicht achter haar ging rijden. De bestuurster ging op de rechterrijstrook rijden. De bumperklever bleef naast haar rijden. De vrouw probeerde bij haar belager weg te komen, maar de man reed haar enkele malen klem en sneed haar af. Ook probeerde de man haar van de weg af te rijden, hierbij belandde ze net voorbij de Phillip Morrisbocht in de berm. De bestuurder van de bestelbus gooide hierna met plastic flessen naar de auto. Bij de afslag Hoogerheide kon ze hem afschudden. Hier belde de automobiliste de politie. De politie heeft aangifte opgenomen van de vrouw van poging tot zware mishandeling.

Autodiefstal

ROOSENDAAL: Vanaf de Kloosterstraat is tussen dinsdagmiddag en en woensdag even na middernacht een auto gestolen vanaf een parkeerplaats. Het gaat om een zwarte Volkswagen met kenteken 76-FL-ZG. De politie heeft aangifte opgenomen van autodiefstal.

Meisje geslagen door drie onbekenden

ROOSENDAAL: Een 12-jarige meisje uit Roosendaal fietste op woensdag even na het middaguur over de Laan van Brabant, toen ze werd aangesproken door drie meisjes. Ze scholden haar zonder enige aanleiding uit. Het slachtoffer fietste verder, maar werd bij de stoplichten weer aangesproken en geslagen op het lichaam. Uiteindelijk zijn de drie richting de Kroeven gefietst. De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling.

Drie aanhoudingen na beroving

ROOSENDAAL: De politie kreeg op woensdagmiddag tegen 14.00 uur melding van een beroving aan de Nispensestraat. De melder was beroofd van zijn portemonnee en kon een beschrijving van de drie geven. De man reed richting de Laan van Belgie, toen hij werd aangesproken door een groepje van drie jongeren. De jongens reden de man achterna duwden hem in zijn rug en reden hem uiteindelijk klem. De politie kon aan de Laan van Brabant twee 17-jarige en een 16-jarige jongen uit Roosendaal aanhouden aan de hand van het signalement. Ze zijn inverzekering gesteld voor verder onderzoek. Van het 31-jarige slachtoffer uit Roosendaal zal aangifte worden opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg