FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Principeakkoord Nooteboom en Floor Trailers voorbeeld van sociale innovatie

FNV Bondgenoten heeft een principeakkoord gesloten met Koninklijke Nooteboom Trailers en Floor Trailers. Metaalbedrijf Nooteboom uit Wijchen heeft eind 2005 Floor Trailers overgenomen. In de onderhandelingen stonden samenwerking en harmonisatie van de twee bedrijven en verbetering van loopbaanmogelijkheden centraal.

Naast harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden van de twee afzonderlijke bedrijven, is veel bereikt op het gebied van scholing en opleidingen. Het akkoord bevat uitgangspunten voor een goed en uitgebreid Bedrijfsopleidingenplan. In samenspraak met de bond wordt dit plan door een extern bureau verder uitgewerkt. "Hiermee is de bond meer dan voorheen betrokken bij de vernieuwing van het personeelsbeleid. De bond zal ook twee w erknemersvertegenwoordigers Scholing benoemen", aldus Jan Verhoeven, bestuurder FNV Bondgenoten.

Deel van het Bedrijfsopleidingenplan wordt in ieder geval dat alle werknemers vijf betaalde scholingsdagen per jaar krijgen voor loopbaanontwikkeling. Verhoeven: "Het principeakkoord dat we nu bereikt hebben is wat mij betreft een voorbeeld van sociale innovatie waar in dit land vooral veel over gepraat wordt. Werknemers krijgen de mogelijkheid om zich ook vanaf de werkvloer verder te ontwikkelen en vergroten zo hun werkzekerheid."

Koninklijke Nooteboom Trailers en Floor Trailers bouwen trailers, aanhangwagens en voertuigen voor speciaal transport. Er werken in totaal ongeveer 500 werknemers.

---