Inspectie Verkeer en Waterstaat


13 juni 2007: Kwaliteit schoolreisvervoer iets verbeterd

Bij een technische controle van de Inspectie Verkeer en Waterstaat en de RDW op het parkeerterrein van de Efteling zijn maandag 11 juni 2007 bij zes van de ongeveer tachtig aanwezige touringcars gebreken geconstateerd. Van één bus werd het kenteken ingevorderd. Ondanks de overtredingen was het resultaat iets beter dan bij een recente controle in het Limburgse Sevenum. Daar werden nog twee van de 35 bussen aan de kant gehouden.

Bij de controle werd, na aflevering van de schoolkinderen bij het pretpark, eerst een voorselectie gemaakt gebaseerd op leeftijd van de bussen en de datum van de laatste APK-keuring. Vijftien bussen werden op deze wijze aan een nader onderzoek onderworpen, waarvan er zes naar het RDW-keuringstation in Den Bosch werden gedirigeerd. De geconstateerde gebreken varieerden van gladde banden tot een gescheurde chassis en ondeugdelijke remmen. De meeste bussen konden na reparatie diezelfde middag de kinderen nog op gaan halen.

Het algemene beeld van de inspecteurs was deze keer dat personenvervoerders eerdere signalen uit de controle in Sevenum goed hebben opgepakt. Veel bussen bij de Efteling waren recentelijk nog nagekeken op technische gebreken of APK-gekeurd terwijl dat later pas echt noodzakelijk was. De inspectie heeft dit voorjaar nog een aantal controles gepland bij andere bekende Nederlandse schoolreisbestemmingen.

13-6-2007 Inspectie Verkeer en Waterstaat. Privacy statement