Persberichten 13/06

regio, 13-06-2007

Oegstgeest Politie zoekt gedupeerden vernielde autospiegels De politie is op zoek naar de gedupeerden van vernielde autospiegels en vraagt ze aangifte te doen. De politie doet dit verzoek naar aanleiding van de aanhouding van drie jongens uit Oegstgeest, één van 14 en twee van 15 jaar, afgelopen nacht. Zij hebben tegenover de politie bekend verantwoordelijk te zijn voor de vernieling van in totaal 24 autospiegels. Dit deden ze in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 juni en afgelopen nacht. De politie heeft tot op heden nog slechts 9 aangiften van gedupeerden. Zij die nog geen aangifte gedaan hebben worden dan ook verzocht dit alsnog te doen aan het politiebureau in Oegstgeest. Deze aangifte is ook belangrijk om de schade te kunnen verhalen op de verdachten. De verdachten zijn overgedragen aan hun ouders.

De straten en wijken waar de vernielingen plaatsvonden zijn in de omgeving van het Hofbrouckerpark, Haaswijk, de President Kennedylaan, de Prinses Irenelaan, de Hofdijck, de Warmonderweg en de Marelaan.

Leiden Boete na beledigen agent Een 33 jarige man uit Leiden heeft woensdagmorgen 13 juni een boete van 350 euro gekregen voor het beledigen van een agent. Als de man de boete niet betaald dan moet hij op 11 september zich verantwoorden bij de Politierechter in Leiden. De man beledigde de agent tijdens een bekeuringsituatie op de Burggravenlaan. De politie was daar bezig met een verkeerscontrole en wilde de man bekeuren omdat hij zijn auto bestuurde zonder dat hij zijn gordel om had. De man ontstak in woede en bleef ondanks waarschuwingen de agent beledigen. Hij werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij de boete kreeg opgelegd.

Leiden Verkeerscontrole in Leiden-West Politieteam Leiden-West heeft dinsdag 12 juni in de wijk een verkeerscontrole gehouden op de Plesmanlaan. Zij werd hierbij ondersteund door personeel van het Milieu Handhavingsteam Politie Hollands Midden. Er werden 26 bekeuringen uitgedeeld, waaronder het niet handsfree bellen en het niet dragen van de autogordel. Tijdens de controle werden een aantal bestuurders van lesautos en taxis gecontroleerd op het bij zich hebben van de juiste papieren. Tevens werd een 15-tal vrachtautos gecontroleerd op het koelsysteem. Er werd één overtreding op grond van de Milieuwetgeving geconstateerd. Het Milieu Handhavingsteam van de politie stelt een nader onderzoekt in naar de overtreding.

Nieuwkoop Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan het Zuideinde. De inbraak vond in de nacht van dinsdag 12 naar woensdag 13 juni plaats. Om een raam open te maken werd eerst een gat in een raamsponning geboord. Uit de woning is een camera en laptop gestolen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Alphen a/d Rijn Gestolen hoogwerker nog zoek De politie heeft nog geen succes geboekt in het onderzoek naar de gestolen hoogwerker. De hoogwerker van een lichtreclamebedrijf uit Waddinxveen werd in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 juni gestolen aan de Energieweg. Ten tijde van de diefstal was het voertuig opvallend geel van kleur met op de hydraulische arm in blauwe belettering Lichtreclame Mecolin. Het voertuig met aanhangwagen vertegenwoordigde een waarde van meer dan 50.000 euro. De hoogwerker is opgenomen in het opsporingssignaleringsstyeem van opsporingsdiensten. In verband met het onderzoek vraagt de politie alsnog eventuele getuigen op. Zij die iets gezien hebben of denken te hebben gezien op of in de omgeving van de Energieweg dat te maken heeft met deze diefstal worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Alphen aan den Rijn via 0900-8844. Ook is het mogelijk dat de hoogwerker bij een benzinestation getankt heeft. Volgens de aangever zat er niet al te veel brandstof in de tank.

Waddinxveen Politie onderzoekt inbraken De politie doet onderzoek naar twee inbraken en een poging daartoe. Daders zijn nog niet aangehouden. Maandagavond 11 juni werd ontdekt dat er in een kapperszaak aan de Nesse was ingebroken. Een ruit van de achterdeur was daarvoor vernield. Uit de zaak is een laptop en wat klein geld gestolen. De inbraak moet zijn gepleegd tussen zondagavond 10 juni en die maandagavond. Dinsdagmorgen 12 juni rond 04.15 uur werd een bewoner van de Zuidplaslaan wakker van geluiden. Toen hij over de balustrade keek zag hij twee jongens wegrennen uit de richting van de daar gevestigde apotheek. Er bleek dat daar was geprobeerd in te breken. Op de Dreef zag de politie twee jongens op een fiets. Ze gingen er direct vandoor bij het zien van de politie. Even later werd de fiets zonder jongens gevonden op de Acacialaan. De fiets is meegenomen naar het politiebureau. Die dinsdagavond 12 juni werd ontdekt dat er voor de 2e keer in anderhalve week was ingebroken in het clubgebouw van de hockeyclub aan de Sniepweg. Net als toen werd er frisdrank en andere drank gestolen. De inbraak moet zijn gebeurd tussen 3 juni en die dinsdag.

Gouda Diefstal na insluipingen In twee woningen aan de Achterwillenseweg vonden in de nacht van dinsdag 12 naar woensdag 13 juni insluipingen plaats. Door niet afgesloten deuren kwam men binnen en werden er diverse goederen gestolen zoals een portemonnee, diverse passen, laptops. De politie adviseert ramen en deuren altijd goed af te sluiten op het moment dat de woning verlaten wordt of als men elders in de woning is waar geen direct zicht is op deuren en ramen die vanaf de begane grond direct toegang tot de woning verschaffen.

Stolwijk Ruit van gemeentehuis vernield De politie vraagt getuigen van de vernieling van de ruit van de toegangsdeur van het gemeentehuis zich te melden via 0900-8844. Anoniem een melding maken is ook mogelijk, dit kan via het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Op zondag 10 juni, rond 20.45 uur, belde een passant naar de politie dat de ruit van de toegangsdeur van de gemeente was ingegooid. De ruit is vermoedelijk rond 20.30 uur vernield. Vanwege de locatie, de deur is zichtbaar vanaf de Goudseweg, en gelet op het tijdstip, het was nog licht buiten, is het mogelijk dat er getuigen zijn van de vernieling.