Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Portefeuillehouder debatteert op Architectuur Biënnale

De stad verschiet van kleur. Wat betekent dat voor de inrichting en vormgeving van de wijken in de stad?

Bepalend
Nieuwe Nederlanders en migranten bepalen steeds meer de nieuwe stedelijke werkelijkheid. Maar telt dat mee in de inrichting van de wijken? Daar ging vorige week dinsdag het debat in de Kunsthal over.

Voortrekkersrol
Gülami Yesildal, portefeuillehouder Ruimtelijke Ontwikkeling van de deelgemeente Feijenoord, was één van de debaters. Hij wees in dit verband op de voortrekkersrol van de stad Rotterdam: In onze deelgemeente wonen mensen uit verschillende windstreken. Deze grote culturele diversiteit zal mettertijd bijdragen aan de wijze waarop we de inrichting van de stad vormgeven. Een enorme verrijking voor Rotterdam, dat steeds voorop loopt in haar vernieuwende aanpak. Zowel sociaal als op het gebied van de architectuur.

Architectuur Biënnale
Het debat werd georganiseerd in het kader van de 3e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR). De IABR is een tweejaarlijks evenement dat kennis en ervaring in de ontwerpende disciplines (architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur) van over de hele wereld samenbrengt en presenteert aan een groot publiek.