AutoRai

Toyota steekt AYGO in sportieve outfit

(6/13/2007)
Klein maar dapper, dat is de Toyota AYGO Xpression. Het zal hem zeker lukken mensen te verbazen. De AYGO Xpression komt namelijk sportief voor de dag met onder meer sportieve lichtmetalen 14-inch wielen en een dubbele witte streep over de gehele lengte van de carrosserie. Nieuw is tevens de kleur Reflective Blue. De AYGO Xpression wil gezien worden. En dat kan: hij staat nu startklaar bij de Toyota dealer vanaf 9.685 euro inclusief BTW.

Een snel uiterlijk hàd Toyotaâs jongste standaard al, maar het kan allemaal nog een tandje expressiever. Want wie gezien wil worden, moet zich ook opvallend kleden. De AYGO Xpression stijgt op de sportieve ranglijst door de twee stoere witte strepen in lengterichting over de motorkap en het dak. Lichtmetalen 14-inch wielen met brede banden vormen zijn sportieve schoeisel.

Wie het ruime interieur van de AYGO Xpression betreedt, ziet ook de sportieve dorpelbeschermers niet over het hoofd. Het toch al sportieve interieur, waarvan de stoffen geïnspireerd zijn op sportkleding, krijgt in de AYGO Xpression nog meer cachet door de met leder beklede versnellingspookknop (niet op Multi-Mode Transmissie). De meerprijs voor het Xpression pakket bedraagt 695 euro inclusief BTW.

Krasse prestaties & standaard 3 jaar fabrieksgarantie De Toyota AYGO levert krasse prestaties in de klasse van compacte autoâs. Toyota levert deze volwaardige vierpersoonsauto met naar keuze een 68 pk sterke 1,0 liter 12v VVT-i driecilinder benzinemotor of een
1,4 liter viercilinder dieselkrachtbron met een vermogen van 55 pk. De AYGO is er in zowel een driedeurs als een vijfdeurs variant. Hij wordt bovendien standaard geleverd met 3 jaar fabrieksgarantie, stuurbekrachtiging, ABS en een MP3-aansluiting.

Marktleider in segment
Sinds zijn introductie, twee jaar geleden, verkeert de AYGO in de hoogste regionen van de verkoopstatistieken. De cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar laten een achtste plaats overall zien voor Toyotaâs sterk presterende kleinste. In de eerste vijf maanden van dit jaar verlieten 4.825 AYGOâs de Nederlandse showrooms (registraties). Op dit moment is de AYGO marktleider in zijn klasse (A-segment).