Gemeente Gouda


vrijwilligerspenning voor voorzitter van SOG (12-6-2007)

De heer H. de Gier heeft op 12 juni uit handen van wethouder Siebe Keulen de vrijwilligerspenning van de stad Gouda ontvangen. Hij krijgt de penning vanwege zijn bijzondere inzet voor de Goudse gemeenschap in het algemeen en de ondernemers in de detailhandel in het bijzonder.

De heer De Gier is sinds 1999 voorzitter van de S.O.G. (Stichting Ondernemersvereniging Gouda). In die hoedanigheid wist hij kundig en met tact de uitvoering van de horizontale herinrichting mede vorm te geven. Ook het uitstallingenverbod wist hij als lid van de commissie die zich met ontheffingen bezighield tactisch in stand te houden. Als voorzitter van de S.O.G. had de heer De Gier een zetel in de kring van de Kamer van Koophandel.

Naast zijn activiteiten voor de S.O.G. is de heer De Gier al jaren actief in commissies en in het bestuur van de Gereformeerde Gemeente (St. Janskerk). Ook begeleidde hij vrijwillig een aantal ondernemers in de detailhandel bij het opzetten en de voortgang van hun detailhandelsbedrijf. Tevens was de heer De Gier als (onbetaald) bestuurslid betrokken bij SIOM en was hij al jaren lid van een Kiwanis-serviceclub die zich naast gezelligheid ook bezighoudt met het sponsoren van goede doelen.

vrijwilligerspenning
De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.