Politie Limburg-Zuid

Datum woensdag 13 juni 2007

Stein; aanrijding in gestolen auto

De politie heeft dinsdagavond op het Raadhuisplein in Stein een 17-jarige inwoner van Beek en een 14-jarige inwoner van Stein aangehouden in verband met diefstal van een personenauto, waar even tevoren een aanrijding mee was gebeurd.

Getuigen hadden gezien dat de bestuurder van een Opel Astra op de Cortenbachstraat in Stein met de auto tegen een lichtmast was gereden en dat drie personen uit de auto waren gesprongen en waren weggerend. De auto bleek te zijn gestolen.

Aan de hand van signalementen konden agenten op het kermisterrein twee van de drie personen als verdachte aanhouden. De 14-jarige verdachte keerde zich tegen de agenten die hem aanhielden. Een van hen werd daarbij door de jongen geschopt en bespuugd.

Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Geleen; inbraak in winkel

Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in een winkel aan de Raadhuisstraat in Geleen.

De daders vernielden een ruit aan de voorzijde van het pand en gingen aan de haal met enkele computerspellen, die zij uit de zaak hadden weggenomen.

De politie onderzoekt de zaak.

Heerlen; vrouw mishandeld om pakje shag

Dinsdagavond raakte een 28-jarige vrouw uit Wellerleooi licht gewond toen zij op de Anjelierstraat in Heerlen door enkele personen werd mishandeld omdat zij een pakje shag niet wilde afgeven.

Het slachtoffer liep diverse kneuzingen en blauwe plekken op.

Omstreeks 22.30 uur ontstond er onenigheid over een pakje shag tussen het slachtoffer en een groepje van vier mannen en een vrouw. Drie van hen zouden verantwoordelijk zijn voor de mishandeling van de vrouw, terwijl ook iemand het slachtoffer de tas had afgenomen. Omdat het hele verhaal onduidelijk was, werden korte tijd later in een woning aan de Leisterstraat in Heerlen vijf verdachten aangehouden. Zij variëren in leeftijd van 16 tot 33 jaar en zijn afkomstig uit Heerlen en Siebengewald. Zij werden voor nader onderzoek ingesloten.

Heerlen; verkeersovertreding leidt naar openstaande boete

In plaats van een boete van 50 Euro te betalen voor een verkeersovertreding, belandde een 36-jarige inwoner van Heerlen dinsdagavond in een politiecel.

Twee agenten hadden namelijk gezien dat de man een verkeersovertreding pleegde door in strijd met een gesloten verklaring de Geerstraat in te rijden. De boete die daarop staat kan normaliter met 50 Euro betaald worden. Een controle van de naam van de Heerlenaar in de politieregisters pakte echter anders uit. De man had namelijk voor een totaalbedrag van bijna 1200 Euro aan boetes openstaan. Voor de agenten reden om hem aan te houden en in te sluiten om een vervangende straf van 27 dagen te ondergaan.

Wittem; hardleerse automobilist

De politie heeft dinsdag een 40-jarige inwoner van Wittem aangehouden omdat dat de man in een auto reed, terwijl hem de bevoegdheid om een auto te besturen was ontzegd en hij nog een boete had openstaan.

Agenten die de man uit Wittem controleerden, constateerden, naast de ontzegging om in een auto te rijden, nog enkele andere overtredingen. Zo was het rijbewijs van de man in 2005 verlopen en was de auto waarin hij reed niet verzekerd. Het verbod om een auto te besturen was van kracht tot 2008.

Uit de politieregisters bleek verder dat de man een boete van 1284 Euro had openstaan. In plaats daarvan gold een vervangende hechtenis van 19 dagen. Omdat de man uit Wittem drie andere openstaande boetes van ruim 210 Euro niet kon betalen, werd zijn auto buiten gebruik gesteld.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --