Dienstenbond CNV

Nieuws

13 juni 2007

Aldi Ommen krijgt nog even de tijd

CNV Dienstenbond wil Aldi Ommen nog even de tijd geven om de klachten over het arbobeleid op te lossen.

Afgelopen tijd heeft CNV Dienstenbond klachten ontvangen over het omgaan met arbeidsgeschiktheid bij Aldi Ommen. De klachten kwamen er in 't kort op neer dat men bij ziekte weer veel te snel aan het werk wordt gezet door de arboarts. Vorige week donderdag heeft CNV-bestuurder Ago Di Giacomo di Russo deze klachten op een personeelsbijeenkomst geïnventariseerd. Hieruit kwam naar voren dat bij veel werknemers deze klachten leven.

Aldi heeft als reactie hierop aangegeven de klachten serieus te nemen. CNV Dienstenbond heeft een aantal concrete vervolgstappen kunnen afspreken met Aldi. Wat de distributieorganisatie en de chauffeurs betreft heeft Aldi toegezegd om op korte termijn een medewerkersbijeenkomst te organiseren waarbij ook de arboarts aanwezig zal zijn. Doel van deze bijeenkomst is om gezamenlijk naar de knelpunten te kijken. Aldi heeft ook toegezegd de communicatie te verbeteren tussen de diverse managementlagen, arbodienst en werknemers wat betreft de uitvoering van het arbobeleid. CNV Dienstenbond heeft aangegeven dat de problemen vermoedelijk ook voor een deel veroorzaakt worden door de manier waarop de arbodienst het beleid uitvoert.

De problematiek speelt naar het idee van CNV Dienstenbond ook in de winkelorganisatie. Aldi heeft beloofd hier ook naar te kijken.

Zie voor de volledige info die naar de leden is gestuurd bij Nieuws/Handel