VVD


13-6-2007

Generaal Pardon: Zeg maar Nee, dan komt nummer 2

Een VVD-motie van asielwoordvoerder Zijlstra om dit generaal pardon echt eenmalig te laten zijn kon tijdens de stemmingen niet rekenen op een meerderheid in het parlement.

Oppositiepartijen SP, GroenLinks, PvdD stemden tegen deze motie, maar ook coalitiepartijen CDA, PvdA en CU weigerden hun steun hieraan te verlenen.

Voor de VVD is dit gedrag veelzeggend en van een voorspellende waarde. Een ontkenning van zowel oppositie- als coalitiepartijen zal over een aantal jaar volgens de VVD onherroepelijk leiden tot een tweede generaal pardon. Dit terwijl het dezelfde partijen waren die altijd met stelligheid hebben beweerd dat dit pardon eenmalig zou zijn en alle problemen zou oplossen. Het feit dat ze het eenmalige karakter niet willen vastleggen in formele Kameruitspraak is voor de VVD het bewijs dat ook deze partijen inzien dat het niet bij dit ene pardon zal blijven.

Vooral het CDA heeft volgens Zijlstra een kwalijke rol, want zij maken niet alleen dit pardon mogelijk maar weigeren ook uit te sluiten dat er nogmaals een pardon kan komen. "Daarmee hebben ze wel heel snel afscheid genomen van het stevige en duidelijke immigratiebeleid van de afgelopen jaren", aldus Zijlstra.

woensdag 13 juni 2007

Voor nadere informatie: h.zijlstra@tweedekamer.nl