Gemeente Heiloo


Verkoop kavels Zeskant stopgezet

Het college van burgemeester en wethouders van Heiloo heeft besloten de verkoop van de vrije kavels op de locatie Zeskant af te breken. Reden hiervoor is dat in de verkoopbrochure van enkele kavels foutieve kavelmaten en bodemprijzen zijn vermeld. Eind augustus worden de kavels opnieuw bij inschrijving te koop aangeboden.

Sinds begin juni zijn acht vrije kavels op de locatie Zeskant te koop aangeboden. De inkoop vindt plaats bij inschrijving. Inmiddels is gebleken dat voor de kavels 6, 7 en 8 op het inschrijvingsformulier onjuiste kavelmaten en bodemprijzen staan vermeld. De in de verkoopbrochure opgenomen tekening bevat wel de juiste oppervlakten.

Aangezien de verkoop bij inschrijving plaatsvindt, waarbij kandidaten een gesloten envelop aan de notaris overhandigen en er geen overzicht is van diegenen die informatie hebben aangevraagd, heeft het college besloten de verkoop van de kavels stop te zetten. Na de zomervakantie wordt de procedure opnieuw gestart.

De bij de verkoop betrokken notaris informeert diegenen die reeds een bod hebben uitgebracht of nog uitbrengen. De gemeente zorgt voor informatie via internet (www.heiloo.nl), pers en met een brief aan diegenen die op de wachtlijst stonden. De brochures zijn inmiddels uit de roulatie gehaald en ook via internet is geen informatie over de kavels meer beschikbaar.