Gemeente Sneek


Jongerenadviesraad Sneek volgt workshop De organisatie van de gemeente De aspirant-leden van de Jongerenadviesraad Sneek (JAS) volgen woensdag 13 juni een workshop met als onderwerp "De organisatie van de gemeente". Tijdens de workshop leren de jongeren wat de Sneker ambtenaren, raadsleden en het college van burgemeester en wethouders doen. Hierbij zijn de wethouders Andries Ekhart en Jan Bargboer, raadslid Ömer Kaya en griffier Peter de Jong aanwezig. Iedereen is van harte welkom deze workshop bij te wonen en kennis te maken met de kandidaat-leden.

De workshop start om 19.00 uur in de Waltakamer, stadhuis Sneek. De workshop van 13 juni is onderdeel van een serie workshops die de aspirant-leden volgen, waarin ze onder meer leren hoe ze een advies opstellen en presenteren en hoe ze zichzelf willen neerzetten.

De JAS, bestaande uit jongeren tussen 13 en 23 jaar, is onafhankelijk en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeenteraad over bijvoorbeeld jeugdbeleid en voorzieningen voor jongeren. Op dinsdag 3 juli worden de leden van de JAS officieel benoemd. Dit gebeurt tijdens de Raad in de Tuin, de laatste raadsvergadering voor de zomer.

De Jongerenadviesraad Sneek is op zoek naar nog meer jongeren die de gemeenteraad willen adviseren over wat er allemaal voor Sneker jongeren wordt gedaan.

Meer informatie over de JAS is te vinden op www.jonginsneek.nl

© copyright 2007 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 13-6-2007