Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SMC Networks introduceert nieuwe draadloze bridges voor MKB-bedrijven met meerdere gebouwen

EliteConnect(TM) Wireless Outdoor Access Point/Bridges verbinden bekabelde LAN's en bieden tegelijkertijd mobiele gebruikers draadloos toegang

Alphen a/d Rijn, 13 juni 2007 - SMC Networks (www.smc.com), toonaangevend leverancier van LAN-hardware en apparatuur voor breedbandverbindingen, heeft vorige week de nieuwe EliteConnect(TM) 802.11 a/g Outdoor Enterprise Access Point/Bridges (SMC2890W-AG, SMC2891W-AG) aangekondigd. Speciaal ontwikkeld voor MKB-bedrijven die draadloze verbindingen tussen gebouwen willen installeren, vormen de SMC2890W-AG en SMC2891W-AG voordelige oplossingen waarmee dure bekabeling en kostbare huurlijnen voorgoed tot het verleden behoren. De bridges zijn volledig weerbestendig en veilig buiten te gebruiken. Ze kunnen worden geïnstalleerd in allerlei binnen- en buitenomgevingen.

De bridges zijn uitgerust met een 2,4GHz/5GHz duaal radiosysteem en kunnen twee of meer lokale LAN's verbinden via één band (Bridge-modus) en gebruikers tegelijkertijd draadloos toegang verschaffen via de andere band (Access Point-modus). Bij duale radioarchitectuur kunnen verschillende verbindingsopties worden toegepast met de 802.11a (5GHz) of de 802.11b/g (2,4GHz) draadloze band. Als alternatief kunnen beide frequentiebanden ook in de acces point modus worden gebruikt.

De nieuwe EliteConnect(TM) Outdoor Bridges zijn er in twee modellen: de SMC2890W-AG en SMC2891W-AG met geïntegreerde 5-GHz antenne. De SMC2890W-AG ondersteunt maximaal 16 WDS-koppelingen om externe LAN's en bedrijfsfilialen met elkaar te verbinden, terwijl de SMC2891W-AG slechts één WDS-koppeling ondersteunt. Deze wordt voornamelijk gebruikt om in de bridge-modus aan te sluiten op de SMC2890W-AG. Om beveiligingsproblemen te voorkomen, wat voor MKB-klanten een constante zorg is, zijn de bridges voorzien van zeer professionele verificatie- en coderingsfuncties zoals Wi-Fi Protected Access (WPA/WPA2) en RADIUS-verificatie op basis van 802.1x.

De implementatie is eenvoudig dankzij ondersteuning voor stroom via Ethernet (Power over Ethernet (802.3af)), ingebouwde bescherming tegen bliksem, optionele antennes met extra bereik en een uitgebreide reeks producten voor het vergroten van de draadloze dekking.

"Dankzij de EliteConnect(TM) 802.11a/g Wireless Outdoor Bridges wordt het aanleggen van netwerken tussen verschillende gebouwen eenvoudiger en voordeliger omdat bekabeling overbodig is", aldus Olaf Olinger, Product Manager bij SMC. "Door het inzetten van een bridge met duale radio beschikt de gebruiker over talloze opties voor het verbinden van externe LAN's, en is met hetzelfde product bovendien toegang voor mobiele gebruikers mogelijk."

High-res product foto's kunnen gedownload worden, via: http://www.smc.com/index.cfm?event=viewProduct&localeCode=EN_BEL&pid=1625

Over SMC Networks
SMC Networks is een toonaangevende leverancier van LAN-hardware en apparatuur voor breedbandverbindingen. SMC Networks levert een groeiend assortiment betaalbare en hooggekwalificeerde producten, zoals Gigabit en Fast Ethernet Switching, draadloze netwerkproducten, producten voor breedbandverbindingen en traditionele bekabelde netwerkadapters, en brengt deze met behulp van zijn strategische partners wereldwijd op de markt.

SMC Networks is gespecialiseerd in oplossingen voor het midden- en kleinbedrijf en gebruikers thuis. SMC levert over de hele wereld netwerkoplossingen via een infrastructuur van VAR-partners, internetaanbieders en de detailhandel.

--------------
Noot voor de redactie,