Bureau Verkeershandhaving


Slapende automobilist veroorzaakt ongeval

13 juni 2007

Een automobilist die achter het stuur in slaap was gevallen, veroorzaakte maandagavond een aanrijding op de A2 bij Sittard. Er vielen twee gewonden.

Over de kop
De automobilist was achter het stuur in slaap gevallen. Op een gegeven moment schrok hij wakker maar kon op dat moment een aanrijding met de personenauto die voor hem reed niet meer voorkomen. Na de klap sloeg de auto die werd aangereden meerdere keren over de kop en belandde in een greppel naast de weg.

Kinderzitje
De man en de vrouw die in de auto zaten die werd aangereden, zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Een kindje dat bij in de auto zat, in een kinderzitje, liep ogenschijnlijk geen verwondingen op. Tegen de veroorzaker van het ongeluk zal proces-verbaal worden opgemaakt.

SWOV
Vermoeidheid heeft een negatief effect op de rijvaardigheid en de verkeersveiligheid. Volgens de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) is in 10 tot 15 procent van de ernstige verkeersongevallen sprake van vermoeidheid bij de bestuurder.