GSM telefoon niet meer af te luisteren.

13.06.2007 / 12:37 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Morpheous benelux bv

Morpheous benelux bv

Sinds enkele dagen is de GSM-SAFE telefoon te koop op de Nederlandse markt. GSM-SAFE biedt telefoons aan welke niet zijn af te luisteren. Zowel de gesprekken als de SMS berichten worden versleuteld met militaire encryptie technieken welke zo sterk zijn dat niemand ze kan kraken.

Een GSM toestel met encryptie is niet nieuw, al enkele jaren zijn dergelijke toestellen te koop. Door de extreem hoge prijzen waren deze toestellen echter alleen door een beperkte doelgroep te veroorloven. GSM-SAFE brengt veilig bellen nu binnen ieders bereik én introduceert tevens veilige SMS berichten. Er is al een GSM-SAFE toestel vanaf 499 Euro waarmee veilige gecodeerde SMS berichten kunnen worden verstuurd. Veilig SMSen én bellen kan al vanaf 999 Euro.

GSM-SAFE maakt gebruik van AES256 encryptie, een techniek welke door vele overheden wereldwijd wordt gebruikt voor de bescherming van staatsgeheimen en militaire communicatie. De code kan door niemand worden gebroken, ook niet door geheime diensten of door de ontwikkelaars van GSM-SAFE zelf. Het toestel maakt automatisch bij elk gesprek een nieuwe unieke sleutel aan en vernietigd deze na het gesprek. Alle sleutels proberen is ook geen optie: Als de techniek er in zou slagen om een computer te bouwen welke een miljard miljard (1000000000000000000) sleutels per seconde kan proberen (iets wat de snelste computer ter wereld nog niet kan), dan zou zelfs deze computer er nog 3671743063080802746815416825491118336290905145409708 jaren over doen om alle sleutels te proberen.

GSM-SAFE is een Nederlands product. Distributeur Morpheous Benelux B.V. uit Tilburg heeft GSM-SAFE samen met internationale encryptie specialisten ontwikkeld en brengt het product eerst in België en Nederland op de markt. 'We willen veilig bellen voor iedereen betaalbaar maken' aldus Bas Smulders, directeur van Morpheous Benelux B.V. 'Via het internet komen steeds meer apparaten te koop waarmee GSM verkeer onderschept kan worden. Voor veel bedrijven is het natuurlijk onaanvaardbaar als hun gevoelige informatie zomaar uit de lucht geplukt kan worden. Alleen door gebruik van sterke encryptie kan informatie nog veilig worden gesteld.'

Een GSM-SAFE toestel is een volwaardig GSM toestel met agenda, camera, telefoonboek en alles wat er op een modern GSM toestel behoort te zitten. Uiteraard kunnen er ook normale ongecodeerde gesprekken mee gevoerd worden naar mensen die nog geen GSM-SAFE toestel bezitten.
GSM-SAFE is te koop bij verschillende telecom specialisten in Nederland en België. Een overzicht van verkooppunten en meer informatie is te vinden op WWW.GSM-SAFE.NL