Ingezonden persbericht


Reisbranche kent zoover.nl de innovatieveer 2007 toe

Nijmegen, juni 2007 ­ Tijdens de jaarlijkse Innovatieveer verkiezingen tijdens het symposium van de RMC Automatiseringsdag, kreeg Rob Driessen, Directeur van Zoover.nl de Innovatieveer 2007 van Jan Lokhoff, hoofdredacteur Reisrevue uitgereikt. Zoover.nl won de prijs vanwege het innovatieve concept. Zoover is het voorbeeld van een website die draait op 'User Generated Content': De reiziger levert de informatie aan, waar andere reizigers weer hun voordeel mee kunnen doen. Zoover speelt hierin als onafhankelijke partij een faciliterende rol.

Innovatieveer 2007
De Innovatieveer verkiezing is een jaarlijks initiatief van Reisrevue, het vakblad van de reisbranche. Iedereen gerelateerd aan de reisbranche kon sinds februari stemmen op de organisatie die volgens hen de innovatieveer verdiende. Een vakjury onder leiding van Jan Lokhoff kozen uit 46 genomineerden 3 winnaars en maakte deze tijdens de RMC Automatiseringsdag bekend. Naast Zoover.nl waren ook Holland International en Airtrade de gelukkige.

Oordeel zelf
De bezoekersaantallen van Zoover.nl nemen snel toe. Iedereen wil weten of ze wel de juiste keuze maken. Wat biedt de vakantiebestemming die ze voor ogen hadden? Wat zijn de ervaringen van anderen? Hoe is hún oordeel? De goede en slechte ervaringen van anderen geven een duidelijk beeld van de accommodatie, of dat nou hotels, resorts, cruiseschepen, vakantieparken of campings zijn. Er staan op dit moment zo'n 310.000 beoordelingen online over ruim 75.000 accommodaties en 12.000 bestemmingen.

Zoover gaat door met innovatie
'We zijn erg tevreden met deze blijk van waardering, het is een teken dat we op de goede weg zitten. Sinds dit jaar kunnen bezoekers naast tekst ook hun eigen vakantiefoto's van accommodaties of bestemmingen plaatsen. Van deze mogelijkheid wordt massaal gebruik gemaakt. Verder hebben we afgelopen jaar Google Earth in de website geïntegreerd. Bezoekers kunnen nu heel makkelijk kijken waar een bestemming ligt en wat er in de buurt ligt. Komende tijd gaan we nog meer innovatieve mogelijkheden aan de site toevoegen," aldus Rob Driessen. "Zoover is nog niet af. Het komende jaar zullen we weer diverse nieuwe mogelijkheden aan onze bezoekers gaan bieden. Net als de reisbranche blijft Zoover in beweging om de reiziger nog beter van dienst te zijn."

Over zoover.nl
www.Zoover.nl is een onafhankelijke en gratis vakantiewebsite waarop vakantiebestemmingen en accommodaties zoals hotels, appartementen, vakantieparken, en campings worden beoordeeld. Door reizigers, voor reizigers. Daarnaast is direct te zien waar een accommodatie geboekt kan worden en kunnen er vakantiefoto's worden toegevoegd. Verder wordt er wekelijks een digitale nieuwsbrief verstuurd waarin de aanbiedingen van de beste accommodaties zijn opgenomen.