Gemeente Breda

Drie nieuwe trouwlocaties in Breda

Het college van burgemeester en wethouders heeft drie nieuwe trouwlocaties aangewezen. Het gaat om Restaurant Brasserie Mirabelle aan de Dr. Batenburglaan, Party-restaurant De Korenmolen aan de Schoutenlaan in Bavel en het voormalig Raadhuis Ginneken aan de Raadhuisstraat. Hiermee komt het college tegemoet aan de toenemende vraag vanuit de Bredase bevolking om op meerdere plaatsen te kunnen trouwen. De nieuwe trouwlocaties zijn getoetst aan eerder opgestelde criteria zoals parkeerfaciliteiten, uitstraling en ambiance.

Dit besluit is onderdeel van het nieuwe trouwbeleid. Momenteel kan men trouwen in het Stadhuis, de Grote Kerk, de Waalse Kerk, het voormalige raadhuis in Princenhage en op het landgoed Wolfslaar. Nu heeft het college besloten het aantal permanente trouwlocaties uit te breiden. Na een oproep via een advertentie hebben zich vijf kandidaten gemeld. Besloten is om hiervan drie locaties aan te wijzen waarbij is bekeken of deze voldoen aan bepaalde voorwaarden zoals passend binnen een bestemmingsplan, voldoende brandveilig en toegankelijkheid voor mindervaliden.

Twee locaties werden afgewezen, onder andere vanwege gebrek aan voldoende parkeerfacilititeiten in de omgeving, onvoldoende uitstraling en ambiance als hoogwaardige trouwlocatie en kwalitatief minder geschikt als alternatief voor de bestaande locaties.

Overigens kunnen de afgewezen locaties, evenals andere panden, na toetsing op brandveiligheid, wel in aanmerking (blijven) komen als eenmalige locatie voor één huwelijksvoltrekking. Een verzoek hiertoe kan schriftelijk worden ingediend bij de afdeling Burgerzaken.

Breda, 13 juni 2007