Ingezonden persbericht


Persbericht

Early Innovators slaat brug tussen ontwerp en product

Marktintroductie Chick-a-Dee zet kroon op tienjarig bestaan

Eindhoven, 13 juni 2007- Early Innovators bestaat deze maand tien jaar. Het bedrijf, dat eerder bekend was als Code-P, richt zich op projectmanagement, financiering en marktintroductie van design- en engineeringproducten. Early Innovators begeleidt onder meer de marktintroductie van de Chick-a-Dee, het winnende ontwerp van de wedstrijd Mooi uit de brand van het Verbond van Verzekeraars. 'Een ongelooflijk leuk project waarmee we dit jaar de kroon op ons tienjarig bestaan zetten' aldus algemeen directeur Ton Welter. De onderneming ontwikkelde de afgelopen jaren diverse succesvolle producten, zoals de Bosch klokken op NS-stations, het tapsysteem van Heineken en de Philips Vidimezzo monitor.

De Chick-a-Dee rookmelder, het winnende ontwerp van de wedstrijd Mooi uit de brand. Ontwerp: Louise van der Veld. Marktintroductie: Early Innovators.

Early Innovators is al jaren de onmisbare brug die veel ontwerpers nodig hebben om een nieuw product op de markt te kunnen brengen. Welter vertelt: "Early Innovators vult het gat dat vaak ontstaat wanneer in potentie succesvolle ontwerpen stuk lopen op hoge investeringen en vraagstukken op het gebied van produceerbaarheid. Door efficiency-denken wordt de creativiteit te snel gesmoord. Met onze ketenregie nemen wij ontwerpers letterlijk bij de arm en begeleiden hen stap voor stap naar vermarkting van hun creatieve producten."

Focus op design en engineering
In de afgelopen jaren heeft het bedrijf steeds meer de focus gelegd op design en engineering. Early Innovators neemt daarin de totale ketenregie uit handen, van het eerste ontwerp tot de distributie van het product. Vooral ontwerpen van hoogwaardige en innovatieve producten die maatschappelijke betekenis hebben worden via Early Innovators geĂŻntroduceerd. Voorbeelden hiervan zijn de touch free kranen voor de zorgbranche en apparatuur voor waterdesinfectie met eigen energieopwekking.

-Einde-

Over Early Innovators
Early Innovators - voorheen Code P - is in 1997 opgericht en gevestigd in Eindhoven. De onderneming houdt zich bezig met de totale ketenregie van het eerste ontwerp tot en met distributie van producten en systemen voor opdrachtgevers. Early Innovators werkt nauw samen met vooraanstaande designbureaus, universiteiten en investeerders. De onderneming bestaat uit een team van engineers, projectleiders en technici met ervaring op het gebied van ontwerp, productie en marktintroductie. Website: www.earlyinnovators.nl