Ingezonden persbericht


Veel actie tijdens eerste editie Eigen Huis & Tuin Event

De eerste editie van Eigen Huis & Tuin Event is een feit; van donderdag 7 juni t/m zondag 10 juni jongstleden bezochten ruim tienduizend bezoekers het nieuwe doe-evenement in Jaarbeurs Utrecht. De toevoeging " doe" was niet voor niets gemaakt: vier dagen lang gingen de - om precies te zijn- 10.269 bezoekers actief aan de slag op de verschillende Activiteitenpleinen. Men betegelde onder meer zelf muurtjes, leerde snel en goed behangen en ontwierp samen met een tuinarchitect zijn of haar eigen tuin. Acht van de tien bezoekers was tevreden met het aanbod op de beurs en van de 36 aangeboden verschillende activiteiten bleek de workshop Interieurstickers maken het meest favoriet. Ook de TV-presentatoren van Eigen Huis & Tuin - Lodewijk, Corine en Thomas - kwamen tijdens het evenement volop in actie. Niet alleen gaven ze verschillende workshops en demonstraties, ze namen ook volop de tijd om met bezoekers te praten, op de foto te gaan of persoonlijk advies te geven.

Gewilde workshops

In plaats van alleen maar kijken, draaide het bij Eigen Huis & Tuin Event, dat in samenwerking met RTL Nederland werd georganiseerd, in de eerste plaats vooral om zelf doen. Uiteraard was er in aanvulling op de vele geboden activiteiten ook een breed productaanbod. Zowel bij de producten als de activiteiten stonden drie thema's centraal: sfeer, klussen en tuinieren. Op en om vijf grote en in het oog springende Activiteitenpleinen werden in totaal 36 activiteiten georganiseerd; dit waren zowel wedstrijden, als adviezen, demonstraties en doe-het-zelf klussen. Om een indruk te geven, een greep uit het aanbod: pimp je douche, ontwerp je eigen lampenkap, zo plaats je een dakraam, een spoedcursus rozen verzorgen en win een traprenovatie. Zowel op het gebied van tuin en inrichting was het verder mogelijk om een persoonlijk advies te krijgen, een aanbod waarvan gretig gebruik werd gemaakt; praktisch alle adviseurs (stylisten en tuinarchitecten) waren alle dagen volgeboekt.

Klustrio

Nederlands bekendste klus-trio - Lodewijk, Corine en Thomas - was alle dagen op Eigen Huis & Tuin Event aanwezig. Het was niet verwonderlijk dat ze voortdurend herkend en aangesproken werden, want 9 op de 10 bezoekers kijkt minimaal een keer in de 4 weken naar het RTL 4 tv-programma Eigen Huis & Tuin. Meer dan de helft kijkt zelfs wekelijks. Het drietal gaf verschillende workshops en demonstraties en signeerde dagelijks boeken. Ook vonden meerdere exclusieve Meet & Greets met het trio plaats. De winaars hiervan kwamen met hun "persoonlijke" huis-, tuin- en sfeervragen en kregen een advies op maat mee naar huis.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht