Gemeente Zoetermeer

Gezamenlijke Onderwijsvisie 2020

In 2020 voor bijna elk kind een plek

De gemeente en de Zoetermeerse schoolbesturen hebben samen een onderwijsvisie 2020 ontwikkeld. Kern van de visie is dat de gemeente, schoolbesturen en andere educatieve partners zorgen voor goed en passend onderwijs voor kinderen en jongeren in de stad. Het onderwijs is aantrekkelijk georganiseerd, waardoor leren leuk is en voortijdig schoolverlaten nauwelijks meer voorkomt. Van voorschool tot en met MBO-niveau en deels op HBO- en WO-niveau is er voor bijna elk kind een plek.

Onderwijswethouder Frans Muijzers: "Ik ben tevreden met het resultaat. In goede samenwerking met de onderwijsinstellingen hebben we een toekomstperspectief gemaakt. Ik beschouw dit als een doorbraak in de samenwerking tussen de gemeente en de onderwijsinstellingen. Kwalitatief goed, breed en passend onderwijs is essentieel voor de toekomst van Zoetermeer. Jongeren moeten hun talenten kunnen ontwikkelen. Goed onderwijs is ook van sociaal maatschappelijke en economische belang voor de stad. "

De onderwijsvisie wordt meegenomen in de ontwikkeling van de stadsvisie 2030. Het biedt ook een basis voor het opstellen van meer concrete doelstellingen die bereikt moeten zijn in 2010 en die binnen het kader van de Lokaal Educatieve Agenda met de (onderwijs)instellingen worden overeengekomen.