Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 juni 2007

Hennepkwekerij geruimd

Enschede

De politie trof op dinsdag 12 juni een hennepkwekerij aan in een woning aan de Bultsweg in Enschede.

Die dag om 10.00 uur stelde de politie een onderzoek in de woning in naar vermeende hennepteelt. In een slaapkamer werd de kwekerij met 109 hennepplanten aangetroffen en geruimd. Tevens stond er een doos met geknipte henneptoppen. Alle planten en bijbehorende apparatuur werden ter vernietiging in beslag genomen. Het energiebedrijf nam de meter in beslag voor onderzoek. De 46-jarige bewoner zal nog nader worden gehoord. (07-076658)

Bedreiging

Overdinkel

Op dinsdag 12 juni hield de politie een 62-jarige man uit Overdinkel aan wegens bedreiging van een 39-jarige vrouw uit Overdinkel en vernieling van haar schutting.

De politie kreeg om 17.30 uur de melding van de vernieling en bedreiging aan de Veldkamp. De 39-jarige bewoonster liet een geheel met verf besmeurde schutting en hekwerk zien. Ook had ze briefjes waarin ze met de dood werd bedreigd. De afzender was de 62-jarige plaatsgenoot. De vrouw wenste aangifte te doen van bedreiging. De politie hield daarop de 62-jarige in diens woning aan. Tijdens het transport werd door de verdachte de politieauto vernield. De politie heeft de verdachte in verzekering gesteld en opgesloten. (07-077024)

Twee gewonden bij aanrijding

Den Ham

Bij een aanrijding op dinsdag 12 juni op de Vriezendijk in Den Ham tussen twee personenauto's raakten beide automobilisten gewond.

Een 21-jarige automobilist uit Vroomshoop reed omstreeks 09.35 uur met zijn auto over de Vriezendijk komende vanuit de richting Marleseweg in Den Ham. In een flauwe bocht hield de man niet voldoende rechts en kwam daardoor met zijn auto voor een deel op de linker weghelft. Uit tegenovergestelde richting kwam hem een 53-jarige automobiliste uit Hellendoorn tegemoet rijden, waarop een frontale aanrijding plaats vond. Beide automobilisten werden naar het ziekenhuis overgebracht. De 21-jarige kon na behandeling weer naar huis. De 53-jarige vrouw werd met onbekend letsel opgenomen. De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding. (07-076697)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --