Gemeente Hilversum

Gemeenteraadsvergadering 6 juni 2007
De Hilversumse gemeenteraad vergaderde op woensdag 6 juni. Tijdens deze vergadering kwamen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

Het Vragenuur
Desgevraagd door de PvdA gaf wethouder Otger Meuwissen een toelichting op de gang van zaken rond de opschorting van de procedure over de prijsvraag Diependaalselaan. In het kader van deze prijsvraag werden drie projectontwikkelaars genomineerd voor de bebouwing van het stuk grond aan de Diependaalselaan bij de Kerkelanden. Een collega-ontwikkelaar, die buiten de boot viel, spande een kort geding aan tegen de gemeente. Dat geding werd vervolgens op verzoek van de gemeente uitgesteld. De gemeenteraad maakte duidelijk dat hij hierover geïnformeerd had willen worden. Wethouder Meuwissen zegde toe een afschrift van de brief die aan de afgevallen kandidaat was gezonden naar de raadsleden te sturen.

De wethouder beloofde voorts de raad via het dossier nader te informeren over de stand van zaken met betrekking tot de magnesiethandel Geurtsen aan het Achterom.

De behandeling van een motie van Leefbaar Hilversum over beprijzing - in de volksmond: tolheffing - op wegen voor doorgaand verkeer was een spannende aangelegenheid. Met een kleine meerderheid - 18 tegen 16 stemmen - ging de raad akkoord. Naast de indieners van de motie vonden ook de PvdA, D66 en GroenLinks dat gemeenten de mogelijkheid dienen te krijgen om via prijsbeleid de mobiliteit te beïnvloeden. De VVD, CDA, SP, DLPH en CU dachten daar anders over.

Op verzoek van de DLPH gaf wethouder Jan Rensen uitleg over de (on)mogelijkheden voor een tweede lokale omrpoep.

Buitenreclame
Alleen de VVD stemde tegen dit voorstel. De wethouders deden een aantal toezeggingen naar aanleiding van wensen uit de raad. Zo beloofde wethouder Rensen om de handhaving op het wildplakken te zullen instellen of opvoeren nadat er vrije plakplaatsen zijn gerealiseerd. Met wethouder Meuwissen gaat hij onderzoeken of het mogelijk is om de gevelreclame te reguleren. Zij gaan ook samen bekijken of er meer zuinige LED-verlichting in reclame kan worden toegepast. Tenslotte zal wethouder Rensen voorstellen, zoals de plaatsing van Urban Screens, aan de raad voor te leggen. Urban Screens zijn dynamische reclameschermen waarvan de tekst kan veranderen.