Politie Gelderland-Zuid

Auto-inbrekers aangehouden

Tiel, 13-06-2007 o Surveillerende agenten reden dinsdagmiddag over de Lingedijk toen hen een auto tegemoet reed met daarin twee personen waarvan bekend is dat zij zich eerder schuldig hebben gemaakt aan auto-inbraak. Hierop besloten de agenten het tweetal te controleren.

Op dat moment reed de auto met hoge snelheid een straat in. De agenten zetten direct de achtervolging in. Een oplettende getuige wees de agenten op een voorwerp dat op de grond lag en wees vervolgens naar de auto. In een doodlopende straat konden de agenten de auto uiteindelijk klemrijden waarop de twee inzittenden konden worden aangehouden.

Onderzoek

De oplettende getuige overhandigde de agenten later een navigatiesysteem. De man en vrouw, van 25 en 26 jaar uit Tiel, zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij na verhoor in verzekering zijn gesteld. Later onderzoek wees uit dat er op de parkeerplaats het Taluud een auto stond waarin was ingebroken en waarbij een navigatiesysteem was weggenomen. De eigenaar heeft inmiddels aangifte gedaan. (10)

Laatst gewijzigd 13-06-2007 10:11 | © Politie Gelderland-Zuid |