Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Voetganger overleden na aanrijding

Hilversum, 13-06-2007 o Op maandagavond 11 juni is op de Langestraat in Hilversum een 47-jarige man uit Huizen aangereden door een automobilist. De man is later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Rond half zes kwam er een melding binnen dat een automobilist een voetganger geschept had op de Langestraat. Ter plekke bleek dat een 52-jarige automobilist uit Loosdrecht vermoedelijk, achter het stuur, onwel was geworden, waarna hij de stoep opgereden is, een lantaarnpaal raakte en de voetganger aanreed. De automobilist kwam uiteindelijk tegen vuilcontainers tot stilstand. De traumaheli werd ingezet. Het slachtoffer is per ambulance met zwaar hoofdletsel overgebracht naar het UMC in Utrecht. De man is later in de avond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. De bestuurder is overgebracht naar Tergooiziekenhuizen Hilversum.

De politie Gooi en Vechtstreek heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval. Zij is hiervoor op zoek naar getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren of meer kunnen vertellen over de toedracht. Zij kunnen zich melden via 0900 8844.