Akzo Nobel kiest Verizon Business voor wereldwijde ..........

13.06.2007 / 10:03 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Verizon business

Verizon business

Akzo Nobel kiest Verizon Business voor wereldwijde communicatieoplossingen

READING, England, June 13 /PRNewswire/ --


- Verizon Outbound Voice en Verizon Conferencing Services ondersteunen streven naar excellente wereldwijde communicatie

Verizon Business is door Akzo Nobel, de wereldwijd actieve fabrikant van coatings, chemische producten, humane geneesmiddelen en diergeneeskundige producten, gekozen om oplossingen te leveren voor wereldwijde vaste spraakcommunicatie en audio- en internetconferencing, met als doel de wereldwijde communicatiebehoeften van het bedrijf te stroomlijnen.

Verizon Outbound Voice en Verizon Global Inbound Services zullen transparante en kostenefficiënte oplossingen voor bedrijfsbrede vaste spraaktelefonie leveren. Verizon Audio and Net Conferencing zullen wereldwijde communicatiemogelijkheden op basis van audio en internet leveren aan locaties van Akzo Nobel overal ter wereld.

Voor Akzo Nobel, met circa 62.000 medewerkers die over meer dan 80 landen en vijf continenten zijn verspreid, vormt hoogwaardige telecommunicatie een sleutel tot zakelijk succes. Tot voor kort waren de lokale kantoren verantwoordelijk voor hun eigen telefoniediensten. Dit resulteerde in onnodige contractuele complexiteit, wisselvallige quality of service en uiteenlopende kostenstructuren.

Als direct resultaat van een bedrijfsbrede IT-strategie om een shared services-aanpak voor de ICT-infrastructuur te introduceren, heeft Akzo Nobel haar leveranciersbestand gerationaliseerd en geharmoniseerd voor een hele reeks inkoopactiviteiten, van data centres tot telecommunicatiediensten. Onder de naam 'OneVoice', hebben de Information Management teams van het bedrijf hebben hun krachten verenigd voor een bedrijfsbreed sourcing-programma dat actief de inkoop van niet-productgerelateerde (NPR-) goederen en diensten bundelt, zodat betere prijzen en voorwaarden kunnen worden bedongen. Het OneVoice-programma stroomlijnt de inkoop voor alle telecombehoeften van het bedrijf, waaronder vaste spraaktechnologie en diensten op het gebied van audio en net conferencing.

Akzo Nobel koos de oplossingen van Verizon Business, vanwege Verizon Business' vermogen om op efficiënte wijze spraak- en conferencing-diensten te leveren en op wereldwijde schaal uit te rollen, waarbij het centrale expertise combineert met sterke lokale ondersteuning.

Geert-Jan van Bommel, manager voor OneVoice bij Akzo Nobel, legt uit: "Met circa 62.000 werknemers en een daadwerkelijk wereldwijd speelveld, is het aanbieden van gestroomlijnde, consistent hoogwaardige en kostenefficiënte vaste spraakdiensten ter ondersteuning van de dagelijkse activiteiten van cruciaal belang, maar tegelijkertijd uiterst gecompliceerd. Werken met afzonderlijke leveranciers in elk land, bleek in ons geval geen haalbare kaart. Deze methode bleek te kostbaar en te moeilijk te beheren. Bovendien was de kwaliteit van de telefoniediensten extreem wisselvallig. Verizon Business was in staat om de wereldwijde connectiviteit te bieden die we nodig hadden, inclusief krachtige locale implementatie en ondersteuning, tegen een aantrekkelijke prijs."

"OneVoice is ontwikkeld om de telecommunicatiediensten van Akzo Nobel te consolideren, inclusief de inbound en outbound vaste spraakverbindingen. Met Verizon Business waren we in staat om onze infrastructuur voor vaste spraaktelefonie te vereenvoudigen en de financiële administratie te reduceren, zonder kostbare additionele apparatuur aan te hoeven schaffen", aldus Van Bommel.

Donald Badoux, head of retail sales, bij Verizon Business in Nederland: "Zoals vele wereldwijd verspreide ondernemingen, was Akzo Nobel op zoek naar een manier om de inkoop van oplossingen voor vaste spraakcommunicatie te centraliseren en te consolideren. Verizon Business is in staat geweest om een bijdrage te leveren aan het OneVoice-initiatief, op een kostefficiënte, kwaliteitszekere en daadwerkelijk globale manier".

Verizon Business heeft inmiddels oplossingen op het gebied van vaste spraaktelefonie, audio en net conferencing uitgerold naar locaties van Akzo Nobel in Australië, België, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Andere belangrijke landen zullen dit jaar volgen. Het OneVoice-initiatief zal naar verwachting in het begin van 2008 voltooid zijn.

Over Akzo Nobel

Akzo Nobel is een wereldwijd opererend Fortune 500-bedrijf met een beursnotering aan de Euronext in Amsterdam en de NASDAQ. Daarnaast is het bedrijf opgenomen in de Dow Jones Sustainability Indexes en de FTSE4Good Index. Deze multiculturele organisatie met hoofdkantoor in Nederland, voorziet afnemers overal ter wereld van coatings en chemische producten, humane geneesmiddelen en diergeneeskundige producten. Akzo Nobel heeft circa 62.000 medewerkers en is actief in vier segmenten - coatings, chemische producten, humane geneesmiddelen en diergeneeskundige producten - met filialen in meer dan 80 landen. De geconsolideerde omzet over 2006 bedroeg 13,7 miljard euro.

Over Verizon Business

Verizon Business, een onderdeel van Verizon Communications (NYSE: VZ), is een toonaangevende leverancier van geavanceerde ICT-oplossingen aan grote ondernemingen en overheidsinstellingen wereldwijd. In combinatie met een ongeëvenaard wereldwijd netwerkbereik, geavanceerde technologie en professionele dienstverlening levert Verizon Business innovatieve en naadloze zakelijke oplossingen aan klanten overal ter wereld. Raadpleeg voor meer informatie www.verizonbusiness.com.

VERIZON'S ONLINE NEWS CENTER: Verizon news releases, executive speeches and biographies, media contacts, high quality video and images, and other information are available at Verizon's News Center on the World Wide Web at www.verizon.com/news. To receive news releases by e-mail, visit the News Center and register for customized automatic delivery of Verizon news releases.

Dit betreft een niet-officiële vertaling. Voor de officiële tekst verwijzen wij graag naar ons originele Engelstalige bericht.

Website: www.verizonbusiness.com

Contact:

Clare Ward van Verizon Business, +44-(0)-118-905-3501, clare.ward@verizonbusiness.com; Company News On-Call: www.prnewswire.com/comp/094251.html