Gemeente IJsselstein


U-pas ook in IJsselstein

Datum: woensdag 13 juni 2007
De U-pas is een kortingspas voor mensen met een laag inkomen. De pas geeft korting op activiteiten variërend van sport, musea, bibliotheek tot cursussen. Vanaf 1 juni is de U-pas er ook voor IJsselsteiners.

Wethouder Cremer ontvangt de eerste U-pas namens de inwoners van IJss

Uitreiking U-pas
Op vrijdag 8 juni naam wethouder Frans Cremer namens de inwoners van IJsselstein de eerste U-pas in ontvangst. Deze grote pas werd hem aangeboden door Eugène Bennig, hoofd van het U-pasbureau te Utrecht. Waar kunnen U-pashouders terecht?
In IJsselstein kunnen U-pashouders terecht bij onder meer vijftien sportverenigingen, eettafels voor 55-plussers, Stichting Welzijn Ouderen IJsselstein en de IJsselsteinse Stichting voor Welzijnswerk. Hier variëren de kortingen van 15% tot 50%. Kinderen met een U-pas krijgen 75% korting op lessen voor het zwemdiploma. Bij de bibliotheek krijgt iedereen met een U-pas 50% korting op het abonnement en de kunstuitleen. Ook kunnen pashouders goedkoper naar theatervoorstellingen in het Fulcotheater. De U-pas is tevens geldig in andere steden die meedoen aan de U-pas: Utrecht, Houten, Maarssen, De Bilt en Nieuwegein. Meer dan zevenhonderd organisaties geven hier korting.
U-pas aanvragen
Mensen met een uitkering van de gemeente krijgen de U-pas thuisgestuurd. Inwoners van IJsselstein die kwijtschelding hebben gekregen van gemeentelijke belastingen ontvangen een verkort aanvraagformulier. Mensen met die geen uitkering ontvangen, maar wel een laag inkomen hebben (tot 125% van de bijstandsnorm, zie inkomenstabel www.u-pas.nl) dienen zelf de pas aan te vragen. Aanvraagformulieren zijn verkrijgbaar bij het stadhuis en de bibliotheek en kunnen ook telefonisch, (030) 286 50 50 of via internet: www.u-pas.nl worden aangevraagd.