Ingezonden persbericht


Persbericht

Hoofddorp, 12 juni 2007

Voorzitter Koninklijke VNP draagt na negen jaar voorzittershamer over

Op woensdag 13 juni draagt VNP voorzitter Willem Emmen na negen jaar de voorzittershamer over aan Mees Hartvelt (CEO Crown Van Gelder). Deze handeling zal plaats vinden tijdens de Openbare Ledenvergadering van de Koninklijke VNP in de Kloostersalons Mariënhof te Amersfoort.

Willem Emmen (SCA Group) heeft de branchevereniging 9 jaar voorgezeten. Als voorzitter van de branchevereniging van Nederlandse papier- en kartonfabrieken heeft hij een grote rol gespeeld bij de verdere professionalisering, o.a. door de introductie van een proactieve aanpak van "issuemanagement". Samen met overheid en belangengroeperingen is gewerkt aan thema's die spelen rond de begrippen duurzaam, gezond & veilig, innovatie en energietransitie in de papierketen. Deze aanpak heeft de sector verder geholpen op het pad van milieuvriendelijk en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De Koninklijke VNP is de heer Emmen zeer erkentelijk voor zijn grote inzet en toewijding gedurende de afgelopen jaren.

De openbare ledenvergadering van de Koninklijke VNP staat dit jaar, naast de voorzitterswissel, in het teken van de ontwikkelingen rond biomassa en bio-energie. Ontwikkelingen op dit vlak lijken een stormachtige ontwikkeling door te maken. De resultaten voor een grootschalig McKinsey onderzoek worden gepresenteerd: "Biomassa, bio-energie en biobrandstof, uitdagingen en kansen voor de papierindustrie". Dit thema staat ook centraal in het Koninklijke VNP Jaarverslag 2006.

Grote veranderingen doorvoeren is een ingewikkeld proces en niet eenvoudig. Begin dichtbij, bij jezelf. Waldo Falke van Falke & Verbaan heeft de Papier- en kartonindustrie geholpen om zeer goede resultaten te behalen op het vlak van veiligheid en verzuim door verandering van gedrag en mindset. Hij zal dit keer met deze bril kijken naar het onderwerp energieverbruik: "Zinloze Energie", geven resultaten uit het verleden garanties voor de toekomst?

De openbare ledenvergadering start om 16.00 uur (ontvangst 15.30 uur). We sluiten de ledenvergadering om 17.30 uur af.
Locatie: Kloostersalons Mariënhof, Kleine Haag 2, 3811 HE te Amersfoort.



Ingezonden persbericht